Mijn telefoonrekening is erg hoog, hoe kan dat?

Via de telefoon kun je bellen, sms'en en vaak ook internetten. Wat ook kan is betalen voor diensten. Vaak zijn dit SMS diensten. Je herkent het vast wel; "SMS AAN naar 4040 en doe mee".

Het kan voorkomen dat je je ergens voor hebt opgegeven, maar niet hebt afgemeld. Er worden dan elke dag, week of maand nog bedragen bij je telecomprovider in rekening gebracht, die het aan jou factureert. Gelukkig is er nu een website waarop je direct kunt zien of je geabonneerd bent op zo'n betaaldienst en indien ja, hoe je kan afmelden.

Het gaat om de website payinfo.nl. Een samenwerkingsverband tussen de verschillende telecomproviders en de stichting Gedragscodes Mobiele diensten. Je kunt hier je 06-nummer invoeren en ontvangt vervolgens een code op je mobiel. Deze code voer je in op de website en je krijgt direct een overzicht van de betaaldiensten die aan dat nummer gekoppeld zijn. Je kunt deze diensten dan gemakkelijk uitzetten en zo dus dure rekeningen voorkomen. Mocht je zien dat je geabonneerd bent maar zelf weet je van niets? Dan doet de stichting achter de website onderzoek. Je krijgt meestal snel je geld teruggestort. Kijk dus snel op http://www.payinfo.nl en controleer!

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden