Banner fotowedstrijd scheurkalender

Kan ik ook vanaf huis iemand helpen met computerproblemen?

Je kent dat wel. Zit je net lekker, vraagt je tante weer om hulp met een computervraag. Hoe doe je dat, zonder dat je de deur uit hoeft?

Je kunt natuurlijk via de telefoon proberen tantelief stap voor stap door de juiste acties te loodsen, maar dat heeft vaak toch niet het gewenste resultaat. Veel handiger is het om de computer van de persoon kwestie van afstand over te nemen en het probleem op te lossen. En daar bestaan heel handige programma’s voor, soms nog gratis ook.

Een van die gratis mogelijkheden is TeamViewer, althans als je het programma niet voor commerciële doeleinden gebruikt. Maar daarvan is in dit geval geen sprake.

Download het volledige programma van de site www.teamviewer.com voor je eigen computer en installeer het. Je kunt er ook voor kiezen direct te starten, zonder installatie. Je tante heeft alleen de klantmodule (TeamViewer QuickSupport) nodig. Je moet dat wel downloaden, maar installeren is niet nodig. Het is misschien handig om dat eens voor haar voor te doen, als je er toch een keer bent.

Je kunt haar ook de juiste link vanaf de downloadpagina mailen. Overigens moet je tante wel ook zelf achter de computer zitten, dus hopelijk leert ze er dan ook nog wat van.

Bekijk voor meer uitleg en informatie de Nederlands ondertitelde video.

Een ander programma waarmee je je computer, of die van een ander, van afstand kunt bedienen is RealVNC. Nadeel van dat programma is dat het volledig in het Engels is.

Beide programma’s zijn geschikt voor alle bekende besturingssystemen.