Is het erg als mijn smartphone in de zon ligt?

Je zit lekker op een terrasje en legt je smartphone op tafel. Je moet werken en gaat met je laptop op dat fijne plekje in het park zitten. Zonder dat je het in de gaten hebt, liggen je apparaten vol in de zon! Maar hoe erg is dat?

Nou, dat is eigenlijk behoorlijk slecht voor je geliefde tablet, smartphone of laptop. Je apparaat werkt namelijk met onder meer met een batterij en processor. Vooral de batterij is erg gevoelig voor temperatuur. Je merkt dit heel goed tijdens de wintersport, met temperaturen onder 0 is ineens je batterij leeg. Kom je terug bij je chalet en ligt de telefoon in een warmere omgeving, dan heb je plots weer een volle(re) batterij. Zo is dat ook met warmte, de batterij zal minder lang meegaan en zijn levensduur wordt ook verkort. In het ergste geval kan hij bij extreme hitte zelfs exploderen.

Ook de processor behioeft aandacht. Die mag niet boven een bepaalde temperatuur uitkomen. Als het apparaat vermoedt dat dit gaat gebeuren, zal hij z'n snelheid terugschroeven om zo minder warmte op te wekken. Je apparaat wordt dus trager.

Onze digitale apparaten leven het liefst in een klimaat tussen de 0 en 35 graden, dus zorg dat het apparaat niet te heet wordt:

  • Leg je apparaten nooit in direct zonlicht
  • Ga minder of geen spelletjes spelen
  • Gebruik zo min mogelijk GPS-applicaties
  • Laat het apparaat geen grote inspanningen doen.

Mocht je denken dat het apparaat toch te warm is geworden of gaat worden, zet hem dan even een kwartiertje uit.

TIP: Is er geen schaduw voor je smartphone of tablet? Leg hem dan met het scherm naar beneden.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden