Actie banner

Ik wil Linux Mint op mijn computer installeren. Hoe doe ik dat?

Ik heb een wat oudere laptop die best traag is geworden. Nu lees ik over Linux Mint en dat dit een goede oplossing zou zijn als besturingssysteem voor oudere laptops. Maar hoe installeer ik Linux Mint? Ik vind het wat lastig om dit alleen te doen en zou daar graag hulp bij krijgen.
Leonardo W.

Linux Mint is het seizoensthema van HCC en wij besteden er veel aandacht aan. Maar als je onder begeleiding Linux Mint wil installeren, schrijf je dan in voor de gratis workshop die op de CompUfair van HCC!compusers gegeven zal worden. Op zaterdag 17 september staat Cultuur- en Vergadercentrum H.F. Witte in De Bilt voor een belangrijk deel in het teken van Linux. De toegang tot de CompUfair is gratis voor zowel HCC-leden als niet-leden.

Er worden die dag zowel in de ochtend (11.00 uur) als in de middag (14.15 uur) workshops gegeven waarop je leert hoe je Linux Mint op jouw laptop (of een andere computer) installeert. Het is wel belangrijk dat je je vooraf voor de workshop inschrijft. Dat kan via deze link. Wanneer je jouw computer meeneemt, dan ga je aan het eind van de dag naar huis met een computer met Linux Mint, werkend en wel.

Wil je niet met je eigen laptop sjouwen, maar wel leren hoe je Linux Mint installeert, dan kan dat ook. Er zijn 10 laptops beschikbaar om op te oefenen.

Let op: meld je tijdig aan voor de workshop, want de capaciteit is beperkt!

Wil je je vooraf inlezen over Linux Mint, ga dan naar deze pagina. Wanneer je als HCC-lid bent ingelogd, vind je hier drie interessante artikelen over het downloaden en installeren van Linux Mint, het gebruik en beheer van Linux Mint en wat er nieuw is in Linux Mint 21 Cinnamon.

Op de CompUfair valt overigens nog veel meer te beleven. Kijk op deze pagina voor het complete programma.

Mocht je op zaterdag 17 september niet in de gelegenheid zijn om de CompUfair te bezoeken, dan kun je ook terecht op de HCC!kennisdag op zaterdag 8 oktober in Expo Houten. Ook daar zullen de Linux-workshops gegeven worden. Ook hiervoor is inschrijven belangrijk. Het aanmeldformulier hiervoor zal ná de CompUfair op deze pagina beschikbaar komen.

Tot slot nog dit: de CompUfair is zoals gezegd gratis te bezoeken, voor de HCC!kennisdag ligt dat anders. Voor HCC-leden is de entree gratis, niet-leden betalen aan de kassa € 10,-.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden