Actie banner

Ik heb mijn mailbox opgeschoond, maar hij blijft ‘vol’

Het gebeurt bijna iedereen wel eens. Je krijgt een melding dat je mailbox vol zit en je gaat eens lekker aan de slag om de boel op te schonen. Maar dan blijkt dat je nog steeds de melding krijgt dat je mailbox vol is, hoe zit dat?

In veel gevallen is het eenvoudig en hoef je alleen maar te zorgen dat je map Verwijderde items of Prullenbak (Trash) ook leeg is. Want dat gebeurt heel vaak, je ruimt de boel op en denkt dus ook weer lekker verder te kunnen, maar helaas… je mailbox wil nog steeds niet meewerken en zegt gewoon nog steeds dat-ie vol is. Vergeet dus niet ook Verwijderde items of Prullenbak (Trash) leeg te maken. Sluit daarna je e-mailprogramma af en start het weer op. Als het goed is, is het probleem dan wel verholpen.

Verborgen mappen
Soms is dat toch niet de oplossing. In dergelijke gevallen zijn verborgen mappen het probleem. De mappen zijn er wel, maar waarschijnlijk niet aangemerkt als zichtbaar. Hoe je die mappen zichtbaar maakt verschilt. Meestal kun je onder Inbox of in de Instellingen van je mailprogramma een tabblad of knop Mappen vinden en daar zie je dan soms al direct welke mappen je allemaal hebt ingesteld en of die al dan niet verborgen zijn. Vaker zie je dat niet direct, maar vind je er wel een optie Weergeven/Verbergen (NB in de webversie van je HCCnet-mail heet dit Afmelden/Aanmelden). Kies dan indien mogelijk Alles weergeven of zorg dat alle mappen die eerder verborgen stonden, de status Weergeven krijgen.

Als het eenmaal gelukt is je verborgen mappen te tonen, kun je die mappen ook opschonen. Let op: je moet je mail(programma) wel verversen met F5 (webmail) of F9 (Outlook) en vaak moet je je mail even helemaal afsluiten en opnieuw opstarten om het programma ervan te doordringen dat er nu weer echt meer ruimte is.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden