Hoe zet je je Android-telefoon automatisch op ‘stil’ wanneer hij oplaadt?

De overgrote meerderheid van ons laadt de telefoon ’s nachts op, wanneer we slapen. In plaats van de smartphone iedere nacht handmatig op ‘stil’ te zetten, kun je hem ook automatisch het zwijgen opleggen zodra het oplaadsnoer erin gaat. We laten hier zien hoe, in combinatie met de ‘Niet storen’-modus: een slimme oplossing die je Android-telefoon stil houdt, terwijl je toch belangrijke meldingen krijgt. Zoals de wekker!

Bedtijd in Google’s Klok-app bevat meerdere tools voor een goede nachtrust. Mensen met een Google Pixel-telefoon of een andere, redelijk nieuwe Android-telefoon vinden er nog meer onder de noemer Digitaal welzijn. Staat de Klok-app nog niet op je telefoon, dan vind en installeer je hem in Google Play.

1a bedtijd

Open de app en tik op de tab Bedtijd rechtsonder op het scherm. Daarna tik je op Aan de slag.

2 bedtijd aan de slag

De app vraagt je nu om een wekkertijd in te stellen. De min- en plus-toetsen verspringen per kwartier, tikken op de tijd zelf toont een klok waarin je eerst een wijzer voor het uur instelt en daarna voor de minuten. Tik vervolgens onderin de dagen aan waarop je de wekker wilt gebruiken.

4 bedtijd

Er is hier nog veel meer in te stellen, maar voor dit doel is alleen de tijd instellen voldoende. Tik daarom daarna op Overslaan.

5b bedtijd

Nu vraagt de app je om je bedtijd in te stellen. Ook hier gebruik je weer de min en plus of de klok zelf en stel je de dagen in.

6 bedtijd

Als Digitaal welzijn op je telefoon geïnstalleerd is, zie je nu Bedtijdstand staan onderaan het scherm. Hier gaan we de telefoon op stil zetten wanneer hij wordt opgeladen. Tik dus op deze optie Bedtijdstand.

7 bedtijd

Tik vervolgens op Tijdens opladen als het bedtijd is. Je ziet hier de bedtijd en de wekkertijd die je eerder hebt ingesteld. Daaronder zie je optie Niet storen. Zet het schuifje op aan.

9 bedtijd niet storen

Tik vervolgens linksboven op het pijltje om terug te keren naar het vorige scherm en klik dan op Klaar.

11 bedtijd

Aan de Niet storen-modus valt nog het een en ander in te stellen, maar die functie valt buiten de Klok-app en is per Android-telefoonmerk te verschillend om hier te kunnen bespreken. In ieder geval heb je nu een stille telefoon wanneer hij opgeladen wordt en is het eerste geluid dat je zult horen hopelijk de wekker!

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden