Hoe voorkom ik dat WhatsApp mijn data deelt met Facebook?

Sinds kort deelt WhatsApp je telefoonnummer en sommige andere gegevens met Facebook, naar eigen zeggen om je geschiktere advertenties aan te bieden. Ook kunnen bedrijven je nu reclame via WhatsApp voorschotelen. Maar hoe kun je de koppeling met Facebook uitschakelen?


Het kan zijn dat je een dezer dagen een nieuw welkomstscherm te zien krijgt als je WhatsApp opent. Dit gebeurt als je de laatste update hebt gekregen of opgehaald. Zodra je dit scherm te zien krijgt, kun je je privacy-instellingen aanpassen, voordat je op Akkoord klikt. Klik op het woordje Lees in de zin, ‘Lees onze voorwaarden en privacybeleid’, of het blauwe pijltje onderaan. Scroll vervolgens naar beneden, tot je de optie ziet waarin je aangeeft of je akkoord gaat met de koppeling met Facebook. Zet het schuifje of vinkje op uit en je bent klaar om nu wel op Akkoord te klikken.

Als je deze melding niet te zien krijgt, kan het zijn dat je de update nog niet hebt gehad of eerder al nagenoeg ongemerkt akkoord bent gegaan. Je kunt de instelling nog tot 30 dertig nadat je akkoord hebt geklikt, aanpassen. Ga hiervoor in WhatsApp naar het streepjesmenu rechtsboven in je scherm, kies Instellingen en Account en zet het vinkje of schuifje uit.

Kun je de optie niet zien? Dan heb je mogelijk nog niet de nieuwste update gehad -  die kun je via je app store ook zelf ophalen – of je bent zo alert geweest het gelijk bij de versie-update uit te zetten.

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden