Banner fotowedstrijd scheurkalender

Hoe voeg je een handtekening toe aan je e-mail?

Wil jij dat mensen jouw volledige naam, toenaam en overige gegevens ontvangen wanneer je ze een mailtje stuurt? Wij vertellen je hoe je een handtekening toevoegt aan je Outlook e-mailaccount(s).

Door Maarten van Steijn

E-mailverkeer is al sinds jaar en dag een belangrijk communicatiemiddel. Een groot gedeelte van de bevolking maakt hier dagelijks gebruik van. Onder eigen naam en voor privégebruik, maar ook in opdracht van bijvoorbeeld het bedrijf waar je voor werkt. Je bespaart een hoop tijd door de ondertekening na je getikte mailtje standaard al weer te laten geven. Hoe doe je dat?

Handtekening toevoegen in Outlook
Aan de hand van onderstaand screenshot is te zien hoe een handtekening ingevuld kan worden in Outlook. Vergelijkbare e-mailaccounts doen in de basis hetzelfde. Binnen de instellingen staat er een kopje met Handtekeningen waar je op kunt klikken, om vervolgens een tekst naar eigen behagen in te vullen. Naast de volledige naam, kun je er een telefoonnummer, adresgegevens of een andere (reclame)boodschap in opnemen. Je kunt er zelfs indien gewenst een afbeelding aan toevoegen.

outlook handtekening1

Beschikbare opties
Ten eerste zijn er met betrekking tot de tekst zelf een aantal opties. Zo kun je de tekst van een andere grootte, lettertype, regelmarge of zelfs allerlei verschillende kleuren voorzien. Uiteraard is dit voor meerdere accounts in te stellen.
Ook is het mogelijk verschillende handtekeningen aan te maken en op te slaan. Wanneer je vervolgens een mail aan het samenstellen bent, heb je een keuze uit de vooraf ingestelde handtekeningen. Je kunt bijvoorbeeld verschil maken in de handtekening die je onder een nieuwe e-mail zet en de handtekening die je gebruikt als je op een e-mail antwoordt.

outlook handtekening2


Verschillende stijlen

Voor wie niet voldoende heeft aan de vooraf ingestelde opmaak, is het ook mogelijk om een bepaalde stijl of bepaald thema te kiezen. Met deze stijlen zijn er achtergronden in verschillende kleuren te krijgen, worden koppen op een bepaalde manier opgemaakt en kunnen er gemakkelijk hyperlinks (klikbare tekst waarbij je doorverwezen wordt) toegevoegd worden. Binnen deze stijlen zijn er tientallen opties beschikbaar via Outlook.

Er zijn genoeg opties om jezelf herkenbaar te maken, dus wees creatief en ontwerp je eigen handtekening.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden