Hoe vind ik mijn verloren Android-smartphone terug?

Ik laat regelmatig mijn telefoon ergens liggen of mijn oortjes vallen uit mijn oren zonder dat ik het in de gaten heb. Hoe kan ik te weten komen waar mijn apparaten zich bevinden?

Daan C.

Android heeft al veel mensen blij gemaakt met de ingebouwde Zoek mijn Apparaat-functie. Je kunt nu ook zonder tracking-app je telefoon terugvinden. En niet alleen je telefoon, maar ook je oortjes, smartwatches en nog veel meer accessoires komen weer bij je terug met deze functie.

Hoe kun je deze functie activeren? Er zijn verschillende opties, maar je hebt in ieder geval een computer, een andere Android-smartphone of tablet en je Google inloggegevens nodig. Als je naar https://www.google.com/android/find gaat en inlogt met je Google-account, dan zie je linksboven alle apparaten op een rijtje. Tik een van de apparaten aan en je ziet waar het zich bevindt. (tekst gaat verder onder de afbeelding)

VvdW_1.PNG

Als je dat weet, heb je drie mogelijkheden:

  1. Geluid afspelen: als je telefoon in de buurt ligt, kun je met deze functie je smartphone, tablet of accessoire vijf minuten lang een herhalend geluid laten maken. Genoeg tijd om het op je gehoor te vinden. Wellicht overbodig te vermelden, maar voorwaarde is wel dat je apparaat aan moet staan en verbonden moet zijn met internet.
  1. Beveiligen: deze functie laat de persoon die jouw apparaat vindt een persoonlijke boodschap zien met eventueel het alternatieve nummer waarop jij te bereiken bent (want diegene heeft dan jouw telefoon…). Als je uitlogt op je Google-account, dan zijn je persoonlijke gegevens, die daaraan zijn gekoppeld, niet meer te gebruiken. Je apparaat kun je nog wel vinden met Zoek mijn apparaat.
  1. Wissen: dit is een allerlaatste optie, want hiermee worden alle gegevens op je telefoon verwijderd, als het apparaat online is tenminste. Je privacy is gewaarborgd, maar je apparaat kun je helaas niet meer traceren.