Actie banner

Hoe vind ik mijn telefoon terug als de standaardfuncties zijn uitgeschakeld?

De meeste mensen zijn wel op de hoogte van de standaardfuncties op je telefoon om deze terug te vinden als je hem kwijt bent. Maar wat als iemand hem gestolen heeft en alle standaardfuncties heeft uitgeschakeld?

Er zijn gelukkig mogelijkheden om je toestel te traceren zonder de standaarddiensten op je apparaat. Zo zijn er verschillende apps die je op je smartphone en/of computer kunt installeren. Zo kun je toch de locatie van je smartphone achterhalen als boeven de standaardfuncties hebben uitgeschakeld.

Apps
Eén van de programma’s die je hiervoor kunt gebruiken is Prey. Prey kun je gebruiken op zowel Windows, macOS, Android en Linux-systemen en geeft je de mogelijkheid om de locatie van je apparaat te achterhalen, screenshots te maken, foto's te maken met de webcam en om extra data voor politiediensten te achterhalen.

Prey (www.preyproject.com) is gratis voor thuisgebruik en kan dan op drie apparaten geïnstalleerd worden. Voor 5 dollar per maand krijg je ook de optie om data op afstand te wissen. Mocht je het op meer dan drie apparaten willen installeren en meer geavanceerde functies willen gebruiken, dan kun je een home-abonnement (15 dollar per maand) of een zakelijk abonnement (geen vaste prijs) kiezen.

Ook Airdroid (www.airdroid.com) kan helpen je toestel te volgen. En ook hiervan is er een gratis versie en kent de betaalde versie meer functionaliteiten. Je installeert de app op je smartphone of tablet en installeert het programma ook op je computer. Als je een account hebt aangemaakt in de app kun je eventueel ook gebruikmaken van Web AirDroid om je mobiele apparaten te beheren. Dat beheren omvat het bewerken van contacten en het kopiëren/wissen van bestanden en tekstberichten. In de gratis versie is er wel een limiet voor gegevensoverdracht van 100 MB per maand. Met de betaalde versie kun je ook op afstand de camera starten en besturen en ringtone-instellingen wijzigen.

Om de telefoon van je kind te vinden, kun je gebruikmaken van ouderlijke toezicht-apps zoals Norton Family Premier (inbegrepen in Norton Security Premium) of dergelijke mogelijkheden van Avast en Eset gebruiken. Dit soort apps kan je natuurlijk ook installeren als je geen kinderen hebt en gebruiken om je toestel te traceren.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden