Hoe verander je de naam van je Android-toestel of iPhone?

Elke nieuwe Android-telefoon en elke iPhone wordt geleverd met een generieke naam die overeenkomt met het model (Pixel 5, Galaxy S20) en soms niet eens dat, maar alleen het merk (‘iPhone’). Die naam verschijnt als je hem op een ander apparaat aansluit of als je je netwerk scant op aanwezige apparaten. Dat kan verwarring opleveren, die je eenvoudig voorkomt door de naam van je telefoon of tablet te wijzigen. Zo doe je dat.

Een situatie waarin de naam van je apparaat een rol speelt, is bijvoorbeeld bij bluetooth-verbindingen. Wanneer je je telefoon met je computer verbindt of wanneer je naar apparaten in de buurt scant, wordt de naam van het apparaat weergegeven. Als meerdere mensen thuis dezelfde hebben, wordt het verwarrend. De naam personaliseren gaat snel en gemakkelijk en de wijzigingen worden direct doorgevoerd, nadat je op OK drukt. Hieronder kijken we naar beide OS-varianten.

Android

1. Veeg eerst vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden (een of twee keer, afhankelijk van het merk telefoon) om het meldingenscherm te openen en tik vervolgens op het tandwieltje om het menu Instellingen te openen.

android 1a naam

2. Scrol vervolgens naar beneden en selecteer Info telefoon. Afhankelijk van je toestel moet je wellicht eerst naar Systeem gaan voordat je deze optie ziet.

android 2a naam

3. Tik op Info telefoon. Bovenin zie je dan de naam van het apparaat staan. Tik hierop om hem direct te bewerken of - afhankelijk van het model - tik op de knop om deze functie te openen (‘Bewerken’ of het potlood-pictogram)

android 3a naam

4. Type ten slotte de nieuwe naam in voor je Android-telefoon en tik op Gereed of Opslaan.

android 4a naam

 

iOS


1. Tik op het tandwielpictogram om de Instellingen te openen en daarna op Algemeen.

ios 1a naam

2. Tik vervolgens op Info.

ios 2a naam

3. Bovenaan zie je de naam van je iPhone staan.

ios 3a naam

4. Tik hierop, type de nieuwe naam in en tik vervolgens op gereed op het toetsenbord.

ios 4a naam

De nieuwe naam is direct zichtbaar, ook bijvoorbeeld wanneer je nu je toestel opzoekt in iCloud!

icloud arno

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden