Hoe stel je een pincode in voor je Netflix-profiel?

De meeste mensen met een Netflix-account delen dit met anderen in huis zoals de partner of de kinderen. Maar soms wil je liever niet dat iemand in jouw persoonlijke profiel kan en daar een serie of film kijkt. Om dit te voorkomen kun je een pincode op je persoonlijke profiel zetten en zo ongewilde gasten buiten houden. Hoe doe je dit?

Als je je Netflix-account deelt met anderen, dan vind je het waarschijnlijk fijn om te weten dat anderen bijvoorbeeld niet je kijkgeschiedenis kunnen bekijken. En je wilt al helemaal niet dat je kinderen op jouw profiel toegang tot een horrorfilm hebben, iets dat ze niet op hun eigen profiel kunnen doen als je voor hen een leeftijdsclassificatie hebt ingesteld. Het is tegenwoordig mogelijk om een pincode op je profiel te zetten, zodat andere gebruikers nog steeds op hun eigen profiel Netflix kunnen kijken, maar niet naar jouw profiel kunnen gaan.

Browser
Een pincode instellen kan alleen via een computer of laptop, niet in de app. Ga dus naar Netflix.com in een browser op je pc en log daar in op je account. Klik vervolgens op het icoontje voor jouw profiel rechtsboven in het scherm en daarna op Account. Op de nieuwe pagina vind je een lijst met een opsomming van alle profielen in je Netflix-account. Nu kun je op het profiel klikken dat je wilt beschermen met een pincode.

Profielvergrendeling
Een van de instellingen die je hier kunt aanpassen heet Profielvergrendeling, rechts daarvan staat de knop Wijzigen. Nadat je hierop klikt, moet je je Netflix-wachtwoord opnieuw invoeren om te bevestigen dat je bent wie je zegt dat je bent. Doe dit en klik op Doorgaan. Nu kun je een vinkje plaatsen bij de optie Vereis een pincode om toegang te krijgen tot het profiel van […]. Doe dit en voer een 4-cijferige pincode in. Klik nu op Opslaan. Nu zal je een slotje zien bij je profiel. Als jij of iemand anders nu probeert om naar je Netflix-profiel te gaan, dan zal voortaan gevraagd worden om deze pincode.

Schermtijd
Het is tot slot ook mogelijk om als een pincode in te stellen voor het profiel dat je bijvoorbeeld voor je kinderen hebt aangemaakt. Zo kun je niet alleen een leeftijdsclassificatie aangeven (9 jaar of jonger), maar ook de schermtijd in de gaten houden. Zij kunnen dan immers alleen Netflix kijken wanneer jij het voor ze ontgrendelt.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden