Actie banner

Hoe schakel ik die rode bolletjes van de Facebook-app uit?

Je bent vast niet de enige die zich ergert aan die rode bolletjes waarmee de Facebook-app steeds je aandacht probeert te trekken. Hoe zet je die uit?

Het is natuurlijk voor Facebook van belang dat je zo vaak mogelijk even bij ze terugkomt en dat willen ze bereiken door jou te bestoken met ‘alarmerende’ rode bolletjes. In de meeste gevallen zijn de meldingen op Facebook irrelevant en ongewenst. Er wordt al langer geklaagd dat mensen het beu zijn om die rode bolletjes te zien voor dingen die hen niet interesseren. Facebook heeft daarnaar geluisterd en heeft een functie toegevoegd waarmee je deze rode meldingsstippen (zoals ze officieel heten) kunt uitschakelen.

Ga in de Facebook-app naar Instellingen via het hamburgermenu (de drie streepjes) rechtsboven (Android) of rechtsonder (iOS). Scrol naar beneden en kies dan onder Instellingen en privacy voor Instellingen. Daar scrol je weer naar beneden tot je bij de categorie Meldingen of Notificaties komt en dan kies je Meldingsstippen.

Nu kun je kiezen welke meldingsstippen je wel en welke je niet wilt zien. Je kunt in de Facebook-app kiezen uit verschillende soorten meldingen zoals van de Marketplace, het Menu en Pagina's en Groepen. Met het schuifje erachter zet je meldingen (met bolletjes) uit of toch weer aan.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden