Hoe pauzeer je Windows 10 updates?

De meesten van ons hebben een besturingssysteem van Microsoft op onze computer, voornamelijk Windows 10. Windows heeft een automatische update-service waarbij updates zonder je hulp worden gedownload en geïnstalleerd, maar misschien wil je dit voorlopig niet. Hoe pauzeer je dan de Windows-updates?

Een reden om niet meteen alle nieuwe updates van Windows te willen, zijn de updates die meer stuk maken dan dat ze fixen. Hier hebben we er namelijk al een paar van gehad, zoals de update van afgelopen februari die bestanden kon verwijderen of die van oktober vorig jaar.

Uitzoeken
Met het oog hierop is het misschien een idee om updates voorlopig te pauzeren, zodat je bijvoorbeeld onverwacht je achtergrond nier meer kan veranderen. Je kunt dan eerst uitzoeken of de update negatieve gevolgen voor je computer heeft voordat je besluit om deze te downloaden.

Instellingen
Er zijn verschillende manieren om Windows 10-updates te pauzeren, afhankelijk van welke versie van Windows 10 je gebruikt. De eerste is via de Windows-instellingen:
1. Ga naar de Instellingen van Windows.
2. Klik op Bijwerken en Beveiliging.
3. Ga naar Geavanceerde opties onderaan.
4. Je kunt onder Updates onderbreken in de lijst kiezen tot welke datum je de Windows-updates wilt pauzeren. Na deze datum wordt het update-programma weer uitgevoerd.
De updates kunnen op Windows 10 Home maar maximaal zeven dagen gepauzeerd worden. Windows 10 Professional kan updates tot 35 dagen pauzeren met behulp van deze methode, daarna start het update-programma weer.

Groepsbeleid
Windows 10 Professional heeft ook de optie om je groepsbeleid aan te passen. Hierin kun je updates permanent pauzeren .
1. Ga naar het vergrootglas in je taakbalk en klik hierop om in een zoekvenster te komen.
2. Zoek naar gpedit.msc en klik hierop.
3. Navigeer in dit venster naar het volgende pad: computerconfiguratie -> beheersjablonen -> Windows-onderdelen -> Windows Update.
4. Zoek in deze lijst naar Automatische updates configureren en dubbelklik hierop.
5. Klik hierin op het bolletje naast uitgeschakeld om dit te selecteren en hierna op ok om de instellingen op te slaan.
Nu zal Windows niet meer automatisch updates installeren, in ieder geval totdat jij dit weer actief op niet geconfigureerd zet. Je kunt intussen wel handmatig op updates controleren en ze installeren als je dat wilt.

Register
Alle versies van Windows 10 kunnen de updates permanent uitzetten door het register aan te passen. Dit kun je doen via de Registry Editor.
1. Houd de Windows-toets ingedrukt en druk op de R-toets.
2. Hierin type je Regedit en druk je op Enter.
3. In de editor ga je naar het volgende pad: HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> Policies -> Microsoft -> Windows.
4. Rechtermuisklik op de Windows-folder.
5. Ga naar nieuw en maak een nieuwe sleutel aan. Geef deze de naam WindowsUpdate.
6. Rechtermuisklik nu op de zojuist aangemaakte WindowsUpdate. Selecteer nieuw en daarna sleutel. Noem deze sleutel AU.
7. Rechtermuisklik nu ergens aan de rechterkant van dit scherm en ga naar nieuw en dan naar DWORD (32-bit). Noem deze item NoAutoUpdate.
8. Dubbelklik op NoAutoUpdate en verander de waarde naar 1.
9. Klik op OK en herstart je computer.
De updates van Windows zijn nu permanent gepauzeerd en dit blijft staan totdat je de gemaakte NoAutoUpdate waarde weer verwijdert.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden