Actie banner

Hoe moet ik mijn drivers updaten in Windows 11?

Als ik het goed heb begrepen, dan kan Windows Update ook de drivers van de hardware updaten. Ik heb wat rondgekeken, maar ik kan er niets over terugvinden. Hoe kom ik dan te weten of bepaalde hardware van een nieuw stuurprogramma is voorzien?
Gerrit van A.

Windows is redelijk conservatief in het updaten van drivers en dat is goed. De talloze programma’s van derden die claimen dit ook te kunnen, bieden soms ook aan zeer actuele drivers te installeren. Met vaak als gevolg dat e.e.a. helemaal niet meer werkt. Laat het liever maar aan Windows over, tenzij het niet anders kan.

Als je wilt updaten, ga naar Start, Instellingen, Windows Update en Geschiedenis van updates. Kies dan voor de sectie Stuurprogramma-updates (afbeelding 1). Als je die sectie vervolgens open klikt, dan krijg je een - zomaar forse - lijst met driver-updates te zien (afbeelding 2). Het verdient beslist aanbeveling om eens goed naar die lijst te kijken, want dan krijg je een mooi beeld van de dynamiek van Windows Update in combinatie met de hardware van je computer.

Vraag 30152 afbeelding 1

Afbeelding 1: De stuurprogramma-updates zijn ondergebracht in een eigen lijst die je kunt raadplegen

 

Vraag 30152 afbeelding 2

Afbeelding 2: Kijk naar een voorbeeld van de Windows 11-lijst met daarin alle updates voor stuurprogramma's

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden