Hoe krijg ik pictogrammen op mijn Bureaublad?

Bij een collega zie ik het icoon van de prullenbak op zijn Bureaublad staan, maar dat heb ik niet op mijn Bureaublad. Hoe krijg ik dat pictogram op mijn Bureaublad en ook andere pictogrammen?

K.B. van M.

Dat pictogram van de Prullenbak is heel handig op je Bureaublad. Ga in Windows 11 naar Start (dat icoon met die 4 lichtblauwe ramen oftewel in het Engels: Windows), kies Instellingen (het tandwieltje) en vervolgens in de linkerkolom Persoonlijke instellingen. In de lijst die nu verschijnt, kies je Thema’s. Op die plek kies je onder het kopje Verwante instellingen voor de optie Instellingen voor bureaubladpictogrammen. In het dialoogvenster dat vervolgens verschijnt kun je aangeven welke handige pictogrammen je erbij geplaatst wil hebben op jouw Bureaublad: Computer, Bestanden van gebruiker, Netwerk, Prullenbak en Configuratiescherm. (artikel gaat verder onder de afbeelding)

Vraag 30174 afbeelding 1

Dit zijn de pictogrammen die je erbij op het Bureaublad kunt laten plaatsen. Handig toch?

Haal wel even het vinkje weg dat je ziet staan voor de optie Thema’s mogen bureaubladpictogrammen wijzigen. Dat laatste om – af en toe – niet voor optische verrassingen te staan… Wil je overigens nog andere pictogrammen toevoegen op je Bureaublad, dan kan dat. Klik op Ander pictogram en kies uit een van onderstaand pictogrammen om deze toe te voegen:

Bureaublad pictogrammen toevoegen