Banner fotowedstrijd scheurkalender

Hoe kom ik van die ongewenste reclamemail af?

Sinds enige tijd staat er, elke keer als ik in Chrome mijn Outlook-inbox open, bovenaan een reclamemail. Hij ziet er niet uit als spam, maar als een echte mail. Heel irritant, want ik heb er al een paar keer per ongeluk op geklikt. Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze reclamemail niet meer verschijnt?
Wim V.

We spreken hier dus over de webversie van Microsoft Outlook (= outlook.com) en niet over het programma Outlook op je computer, toch? En dan zo'n e-mailbericht met een Adv-blokje zoals hieronder?

Vraag 89 afbeelding 1a


Welnu, die advertenties verschijnen als je gebruikmaakt van de gratis versie van Outlook.com. Als je Outlook.com gebruikt in combinatie met een abonnement op Microsoft 365, dan heb je er geen last van, zie microsoft.com/nl-nl/microsoft-365. Waarbij zij opgemerkt dat Microsoft 365 veel meer is dan Outlook alleen, zie de afbeelding hieronder.

Vraag 89 afbeelding 2 lr

En inderdaad, het zijn dit soort kleine commerciële irritaties die je richting zo’n betaald abonnement stuwen. Troost je met de gedachte dat Microsoft niet het enige bedrijf is dat zich aan deze praktijken schuldig maakt: “U wilt gratis? U krijgt gratis!”

En als dit niet het antwoord is dat je zou willen hebben, dan zijn er gelukkig nog diverse webbrowser-extensies waarvan Adblocker voor Outlook voor Google Chrome er nog maar eentje is.

Vraag 89 afbeelding 3a lr