Hoe kan ik snel mijn cache opschonen?

Je kent dat wel, je verwacht een belangrijke update van het nieuws of je wilt snel al die cookies wissen. Hoe kun je dit eenvoudig en snel doen?

Als je een webpagina opent krijg je niet altijd de meest recente versie ervan te zien. Dat komt omdat je browser een deel van de inhoud van webpagina opslaat in de cache om een pagina zo snel mogelijk te laden. Maar wat als je zit te wachten op een pagina waarvan je weet dat er iets aan is veranderd en je krijgt die verandering maar niet te zien. Je hebt al een paar keer op verversen of F5 gedrukt, maar toch zie je niets veranderen. Dan moet je de cache legen.

Snel
Er is een heel handige toetsencombinatie waarmee je dat kunt doen, zo hoef je niet te zoeken naar de juiste instellingen die bovendien niet in elke browser even makkelijk te vinden zijn.

NB dit werkt helaas niet bij Apples. Hoe je in Safari te werk kun gaan staat duidelijk beschreven op Appletips.nl

Druk Ctrl+Shift+Del in, in elke gewenste browser (getest met Internet Explorer, Chrome, Firefox en Vivaldi, het werkt ook in Edge en Opera) en je krijgt een menuutje te zien waarin je kunt kiezen welke browsergegevens je wilt wissen. Het uiterlijk van de menu’s verschilt per browser en ook de benaming van een en ander wil wel eens verschillen. Maar je kunt altijd kiezen om je cookies te verwijderen, je tijdelijke internetbestanden (dit is de cache, ook wel een buffer genoemd), je browsegeschiedenis of formulieraanvullingen te wissen.


Op onderstaande afbeeldingen zie je hoe dit eruit ziet in respectievelijk Chrome en Internet Explorer.

gegevens wissen chromegegevens wissen explorer

 

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden