Hoe kan ik iconen uit de taakbalk van Windows 11 verwijderen?

Ik ben sommige nieuwe iconen in de taakbalk van Windows 11 liever kwijt dan rijk. Ze kwijtraken is helaas moeilijker dan verwacht. Weten jullie een oplossing?
Paola F.

We durven met voldoende zekerheid zeggen dat er weinig Windows-gebruikers enthousiast zijn over de update van Windows 10 naar Windows 11. Zo zijn er enkele nieuwe – dat is geen synoniem voor nuttige – iconen in de taakbalk te vinden: chatten, zoeken, widgets en taakweergave. Je kan de iconen weghalen, maar dat moet anders gebeuren dan bij de andere snelkoppelingen.

1. Instellingen openen
Je zal merken dat er niets gebeurt als je met de rechtermuisknop klikt op een van deze vier iconen. Een normale snelkoppeling kan je op deze manier verwijderen, maar dat geldt niet voor deze vier kwajongens. Ga daarom met je muis op een leeg deel van de taakbalk staan. De witruimte links van het Windows-icoon is de makkelijkste optie. Wanneer je nu rechts klikt, verschijnt er een kleine pop-up met Taakbalkinstellingen. Klik hierop met je linkermuisknop.

2. Uitzetten die handel
Je bevindt je nu in het onderdeel Taakbalk in de Persoonlijke Instellingen van Windows 11. Het bovenste menu bevat de vier taakbalkitems die we willen verwijderen. Normaal is dit menu automatisch opengeklapt. Als het toch gesloten zou zijn, kan je het openklikken met het pijltje rechts in de balk. Je kan nu met de schakelaars aan de rechterkant per icoon aanduiden of je het wil zien in de taakbalk. Klik met je rechtermuisknop in een leeg deel van de taakbalk om naar de instellingen te gaan.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden