Banner fotowedstrijd scheurkalender

Hoe kan ik de ondertiteling vertalen bij een oude film?

"Ik heb een oude zwart-witfilm als MP4-bestand, maar er zit een Engelstalige ondertiteling bij als een SRT-bestand. Voor deze film kan ik echter nergens een Nederlandstalige ondertiteling vinden. Hoe ga ik dit oplossen?"
Robbie de J.

Je hebt in ieder geval een Engelstalig SRT-bestand, dus dat is alvast het goede nieuws. Je kunt de VLC Media Player gebruiken om die oude zwart-witfilm met die Engelstalige ondertiteling te kunnen afspelen. Plaats de beide bestanden in dezelfde map op je computer om met behulp van de rechtermuisknop op het MP4-bestand de VLC Media Player te starten. Ga dan naar de menu-optie Ondertitels en Ondertitelspoor om te zien dat je op dit moment één ondertitel - dat is natuurlijk die Engelstalige - kunt instellen.

Vraag 82 afbeelding 1

Nu verder... Ga naar de website translatesubtitles.co om kennis te nemen van een online dienst waarmee je ondertitels kunt vertalen; ook SRT-ondertitels.

Vraag 82 afbeelding 2

Maak gebruik van de gelegenheid om dat Engelstalige SRT-bestand alvast even te uploaden naar deze website. Je springt dan direct door naar de volgende webpagina, alwaar je links bovenin beeld gaat instellen dat je naar het Nederlands wilt vertalen. Vervolgens druk je op de knop Translate en dan is het een klein moment wachten op de gewenste Nederlandse vertaling.

Vraag 82 afbeelding 3

Vervolgens nog een druk op de knop Download om die nieuwe Nederlandstalige SRT-ondertitels op je computer op te slaan. En nu even opgelet! Ja gaat naar de map met daarin het MP4-bestand en het Engelstalige SRT-bestand. Het Nederlandstalige SRT-bestand moet erbij komen in diezelfde map. De tweetraps extensie voor de Engelstalige ondertiteling wordt ‘en.srt’. De tweetraps extensie voor de Nederlandstalige ondertiteling wordt ‘nl.srt’.

Vraag 82 afbeelding 4

En als je vervolgens de VLC Media Player andermaal loslaat op het MP4-bestand, dan zal je zien dat de ondertitels zichzelf presenteren zoals je dat zou willen. En de Nederlandse vertaling is eigenlijk best wel in orde!

Vraag 82 afbeelding 5 lr

Zie bovenin het venster: zo willen we het hebben. Nederlandstalige ondertiteling netjes te kiezen via het menu!

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden