Hoe beheer(s) je je opslagruimte als je veel foto’s via WhatsApp krijgt?

Je kent het vast wel. Je krijgt allemaal leuke foto’s en video’s via je WhatsApp. Maar dan raakt je geheugen op een gegeven moment wel erg vol. Hoe zorg je dat je eenvoudig de boel opschoont en je wel behoudt wat je wilt? Als je een iPhone hebt, is dat nu heel eenvoudig te regelen.

Met de eind januari voor de iPhone uitgebrachte update van WhatsApp kun je nu in plaats van maximaal 10, wel 30 foto’s en video’s tegelijkertijd versturen. Dat is hartstikke leuk natuurlijk , maar zo loop je ook meer kans dat je telefoon in no time vol zit met deze bestanden. Gelukkig kan sinds deze update ook de opslagruimte van je WhatsApp tot in detail beheren. Hoe doe je dat?

Met een iPhone was het al mogelijk om te bekijken welke onderdelen hoeveel opslagruimte gebruikten. Maar nu is het ook mogelijk deze specifieke onderdelen te wissen zonder een compleet gesprek te verwijderen. Zo kun je bijvoorbeeld alle gifjes of video’s verwijderen, zonder dat je ook berichten of andere media verliest. Ideaal wanneer je veel waarde hecht aan tekstgesprekken en je opslagruimte.

• Open WhatsApp
• Kies het tandwieltje Instellingen
• Selecteer Data- en opslaggebruik
• Kies Opslag en gebruik
Daar kun je vervolgens in een lijstweergave precies zien hoeveel ruimte een bepaalde chat of groep inneemt. Kies één daarvan, dan krijg je een gedetailleerde weergave te zien en kun je aangeven wat je wilt wissen.
Opgeruimd staat netjes!

Android
Android-bezitters hebben deze mogelijkheden nog niet. Het bijvoegen van foto’s en video’s is  nog aan het maximumaantal van 10 per keer gebonden. En zij zullen de verstuurde of ontvangen media via hun ‘galerij’ moeten verwijderen of doorzetten naar een cloudopslag. Wel kun je per gesprek zien welke media er (ooit) meegestuurd zijn en ze dan ook eventueel wissen. Iets omslachtiger, maar toch handig.

Chats kunnen ‘per stuk’ verwijderd worden, of je kunt in een keer alle berichten uit een chatgesprek of groep tegelijkertijd verwijderen. Het is nog niet bekend wanneer de hierboven beschreven mogelijkheid beschikbaar is voor Android-gebruikers.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden