Banner fotowedstrijd scheurkalender

Seizoensthema Windows 11

Woensdagavond 24 november organiseerde HCC een livestream over Windows 11. Hoewel het geluid van een van de deelnemers helaas slecht was, hebben presentatoren Ger Stok en Martin Bekelaar een heel informatief verhaal over Windows 11 kunnen vertellen. Ook hebben zij veel vragen tijdens de uitzending kunnen beantwoorden (de vraagtermijn is nu verstreken). Kijk de livestream terug via deze link.

Ook is nu de syllabus over Windows 11 beschikbaar. Je vindt deze pdf verderop op deze pagina als download (ca 4 MB),
nadat je als HCC-lid bent ingelogd.

 

Windows 11 is het seizoensthema van HCC. In oktober 2021 is Microsoft gestart met de uitrol van zijn nieuwe besturingssysteem en aan het meest gebruikte computer-OS ter wereld besteedt HCC natuurlijk uitgebreid aandacht. Overal in het land én online worden Windows 11-presentaties gegeven. Hier tref je de hand-out en de syllabus aan plus twee praktische artikelen over Windows 11 uit PC-Active.
Inmiddels is dit voorjaar de tweede stap in dit seizoensthema gemaakt: 'Aan de slag met Windows 11 en Office 2021'. Alles over dit actuele thema vind je onderaan deze pagina. 

Microsoft is begonnen met het uitrollen van zijn nieuwe besturingssysteem Windows 11 om Windows beter en veiliger maken. Microsoft doet dat beschikbaar maken gefaseerd sinds 5 oktober, dus het kan nog wel een tijdje duren voordat jij als computergebruiker het op je computer krijgt aangeboden. HCC adviseert sowieso om voorlopig nog niet over te gaan. Er kunnen in het begin namelijk nog veel kinderziektes zijn die er eerst uit moeten. Maar je wilt onder andere natuurlijk wel weten of jouw computer geschikt is voor Windows 11, of en hoe je je systeem kunt aanpassen en welke opties er zijn als de systeenmeisen niet gehaald worden. Dit en nog veel meer wordt behandeld tijdens de presentaties die de komende maanden worden gegeven in het kader van het HCC-seizoensthema Windows 11.

W11 video SchermafbeeldingPresentaties Windows 11
Er worden verschillende presentaties gegeven, al naargelang het niveau van de bezoeker. Zo kunnen de minder ervaren computergebruikers terecht bij de presentaties die via SeniorenAcademie worden gegeven. De meer ervaren Windows-gebruikers kunnen terecht bij de reguliere HCC-presentaties, die meer Windows-kennis vergen. In die presentaties kan zelfs nog een stap dieper in de materie worden gedoken, want er bestaat ook nog een zogeheten level 3.

Agenda presentaties
De presentatie Windows 11 wordt vanaf 1 oktober 2021 op meerdere locaties in het land gegeven, zowel fysiek als online. Kijk in de HCC-agenda wanneer deze zijn. Het thema loopt tot en met 31 januari 2022.


Ben je lid van HCC? Dan kun je hieronder enkele relevante artikelen als pdf downloaden. Deze vind je ook in het HCC-verenigingsmagazine PC-Active waar je overigens nog veel meer Windows 11-artikelen vindt.

HCC!windows
Voor meer informatie over Windows kun je terecht bij HCC!windows, de Interessegroep van HCC. Als deze je eerste Interessegroep is, is het lidmaatschap gratis. Kijk op https://windows.hcc.nl

‘Computer geschikt voor Windows 11?’, artikel uit PC-Active 320
Dit artikel gaat over het feit dat Windows 11 minimumeisen stelt aan je computer, zoals de snelheid van de processor en het beschikbare werkgeheugen. We praten je in één keer bij, zodat je optimaal bent voorbereid.

‘Vlotte overstap naar Windows 11’, artikel uit PC-Active 320
Ben je klaar om te upgraden naar Windows 11? Met deze checklist kom je goed beslagen ten ijs en stap je volledig voorbereid over naar het nieuwe besturingssysteem, met een opgeruimde en vlot werkende computer.

Presentatie Windows 11
Introductie in Windows 11: de systeemeisen en de belangrijkste veranderingen voor de gebruiker.

Let op: om deze artikelen te kunnen lezen, moet je wel als HCC-lid ingelogd zijn.

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!

Wil je als HCC!regio een presentatie over dit seizoensthema aanvragen, stuur dan een e-mail naar: , onder vermelding van ‘Seizoensthema Windows 11’.

 

NIEUWE PRESENTATIE 'AAN DE SLAG MET WINDOWS 11 EN OFFICE 2021'

De afgelopen maanden is de hierboven te downloaden presentatie op veel plekken in het land aan de orde geweest. Omdat inmiddels steeds meer mensen Windows 11 krijgen aangeboden, willen we nu meer de praktische kant van Windows 11 behandelen. Ook is onlangs het kantoorsoftwarepakket Office 2021 verschenen. Daarom wordt sinds 24 januari 2022 de nieuwe presentatie ‘Aan de slag met Windows 11 en Office 2021’ aangeboden.
 
In deze nieuwe presentatie wordt o.a. kort ingegaan op:
 
- Nog even kort de systeemeisen
- Welke meldingen krijg je te zien?
- Welke upgrademogelijkheden zijn er?
- Voordat je de upgrade uitvoert…
- Controle na een geslaagde upgrade…
 
Maar vooral wordt er veel aandacht besteed aan: Wat is nieuw in Windows 11 / Office 2021?
 
De presentatie is gemaakt door Martin Bekelaar, Wim Noordoven en Ger Stok en tot eind maart 2022 zal die gegeven worden in het kader van het huidige seizoensthema. De presentatie zal later ook hier beschikbaar komen.