Banner fotowedstrijd scheurkalender

Seizoensthema 'Domotica'

 

Het slimme huis is bezig aan een opmars: ruim de helft van alle Nederlandse huishoudens heeft inmiddels slimme apparaten in huis. Ook de recent opgerichte Interessegroep HCC!domotica-iot timmert aan de weg. In dit seizoensthema helpen we je op weg als je begint met het ‘smart’ maken van je huis en we letten ook op de veiligheid.

Een slim huis biedt gemak en comfort. Hoe handig is het als je met één klik op de tablet of smartphone je verlichting en de thermostaat regelt, of dat je beveiligingscamera automatisch aangaat wanneer je de voordeur uitstapt?
Slimme lampen en schakelaars vormen vaak het startpunt bij domotica, maar ook koelkasten, wasmachines en alarmsystemen zijn steeds vaker ‘smart’. Hoe richt je dit netwerk in? Welke standaarden zijn er voor thuisautomatisering? En hoe scherm je je slimme toepassingen af voor onbevoegden? Dit zijn allemaal vragen die aan bod komen tijdens dit seizoensthema.

De presentatie Domotica wordt vanaf 1 juni 2021 op meerdere locaties in het land (vooralsnog online) gegeven. Kijk in de HCC-agenda wanneer deze zijn. Het thema loopt tot en met 30 september 2021.

Ben je lid van HCC? Dan kun je hieronder enkele relevante artikelen (PDF) en de presentatie (PowerPoint) downloaden. In de loop van augustus vind je hier ook de syllabus, waarin de presentatie verder is uitgewerkt.

HCC!domotica-iot
Voor meer informatie over thuisautomatisering én voor korting op sommige ‘smart’ producten kun je terecht bij HCC!domotica-iot, de Interessegroep van HCC. Als deze je eerste Interessegroep is, is het lidmaatschap gratis. Kijk op https://domotica-iot.hcc.nl


‘Wat heb je nodig voor een slim huis?’
, artikel uit PC-Active 316
Dit artikel is een goede leidraad wanneer je begint met domotica. Maak een stappenplan en lees waar je allemaal op moet letten.

‘6 praktische domotica-apps’, artikel uit PC-Active 316
Je smartphone of tablet is het centrale bedieningspunt voor je slimme huis. Welke interessante apps zijn er?

‘Wat is de beste slimme lamp?’, artikel uit PC-Active 317
Slimme verlichting maakt je huis comfortabeler en sfeervoller. We leggen uit hoe het werkt en testen zes merken.

‘Standaarden voor thuisautomatisering’, artikel uit PC-Active 317
Er bestaan verschillende standaarden om te communiceren met je slimme appratuur, van ‘plug and and play’ tot aan meer geavanceerde protocollen voor de zelfbouwer. Na het lezen van dit artikel weet je wat voor jou de beste keus is.

 
Let op: om deze artikelen te kunnen lezen, moet je wel als HCC-lid ingelogd zijn.


Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!


Wil je als HCC!regio een presentatie over dit seizoensthema aanvragen, stuur dan een e-mail aan: , onder vermelding van Seizoensthema 'Domotica'.

 

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden