HCC-seizoensthema 'Android gebruiken'

Android is het populairste besturingssysteem voor smartphones. Het is vooral ontwikkeld voor gebruik met smartphones en tablets. Al jaren wordt de software ook gebruikt voor televisies, smartwatches, camera’s, spelcomputers en ook auto’s. In dit seizoensthema vertellen we je alles wat je moet weten over het gebruik van Android en leren we je meer uit het besturingssysteem te halen.

Wat Windows voor computers is, is Android voor smartphones: het besturingssysteem dat door verreweg de meeste mensen gebruikt wordt. En net als bij Windows kun je bij Android zelf veel instellen. Onder andere de volgende onderwerpen komen in dit seizoensthema aan bod: wat kan ik met behulp van de functie Instellingen, welke apps kan/moet ik wel of niet installeren, hoe maak ik de beste foto’s, hoe beveilig ik mijn toestel en hoe zet ik HCC-mail op mijn smartphone? Dit en nog veel meer wordt duidelijk in de presentaties over dit seizoensthema die vanaf 19 oktober in Nederland en Vlaanderen worden gegeven. Vooralsnog online, kijk in de agenda wanneer deze plaatsvinden.

Ben je lid van HCC? Dan kun je enkele relevante artikelen hieronder downloaden. De presentatie en syllabus kun je vanaf eind december hier downloaden. 

Informatie over Android
Voor meer informatie over Android kun je terecht bij HCC!android, de Interessegroep van HCC. Meld je hierbij aan, als dit je eerste Interessegroep is, is dat gratis en krijg je bovendien een gratis Android-keycord opgestuurd. Ben je al HCC-lid van een andere Interessegroep, dan kost het lidmaatschap van een extra Interessegroep € 2,60 per jaar. En krijg je ook de Android-keycord opgestuurd.
Heb je vragen met betrekking tot Android, ga dan naar de HCC!vraagbaak en stel daar je vraag door een nieuw ticket aan te maken en vervolgens de juiste Android-categorie te kiezen. Ook kun je kijken of je vraag al eens eerder is gesteld en beantwoord.

Presentatie en syllabus
In de PowerPoint lopen we het besturingssysteem met je door en vertellen we je wat je wel én ook beter niet kunt doen. Je kunt ook de Android-presentatie zelf bekijken, zoals die door Hans Niessen is gegeven. De syllabus zet alle informatie nog eens overzichtelijk op een rijtje.

LET OP: het seizoensthema Android loopt tot eind januari 2021. Tot die tijd wordt de presentatie nog online gegeven, houd de HCC-agenda in de gaten.

Artikel ‘Android 11’ uit PC-Active 314
Android 11 is de meest recente versie van het besturingssysteem. We vertellen je welke vernieuwingen Android heeft doorgevoerd.

Artikel ‘6 Android-apps’ uit PC-Active 314
Nu je meer hebt geleerd over Android, wil je natuurlijk aan de slag met leuke apps. De redactie koos deze zes.

Hand-out Werken met Google Photos in Android
Google Photos is de meest complete Android-app voor fotografie, ook voor gebruik op de computer. Hier vind je een uitgebreide instructie. 

Let op: om deze artikelen te kunnen lezen, moet je wel als HCC-lid ingelogd zijn.

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!

Wil je als HCC!regio een presentatie over dit seizoensthema aanvragen, stuur dan een e-mail aan: , onder vermelding van Seizoensthema 'Android gebruiken'.

 

 

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden