Banner fotowedstrijd scheurkalender

Robotica, Drones en Programmeren

 

Tegenwoordig werkt bijna niets zonder een programma dat (nog) door mensen geschreven wordt. Ook robots en drones doen niets zonder een programma dat zegt wat ze moeten doen.

In dit seizoensthema laten we jullie kennismaken met drie Interessegroepen van HCC: Robotica, Drones en Programmeren. Het verbindende tussen deze drie Interessegroepen is dus programmeren: zonder software kun je niets met drones en ook niets met robotica. Zo kun je zelf een programma schrijven om een Tello- of Airblock-drone te programmeren of je kunt aan de slag gaan met een micro:bit die je in robotauto Maqueen plaatst.

Tijdens de presentatie laten we je op een toegankelijke manier zien hoe je zelf aan de slag kunt gaan met een robot met behulp van de Maqueen Micro:bit. Verder laat HCC!robotica zien waar ze zich mee bezighouden en wordt er aandacht gegeven aan HCC!drones: je wordt geïnformeerd over de Tello, een drone die je gemakkelijk met kunt smartphone te besturen en we vertellen hoe je zelf een drone bouwt, programmeert en vliegt met een Airblock-drone. Ook HCC!programmeren presenteert zich.

Meer weten? Kom naar een presentatie in het land. We hopen dat je er veel van leert en dat met plezier in praktijk zult kunnen brengen!

Tello Drone programmeren
In PC-Active 307 lees je hoe je de Tello Drone kunt programmeren met behulp van DroneBlocks. Lees hier ook hoe je de Tello Drone kunt programmeren met Scratch of  Python

Ben je lid van HCC? Dan kun je hieronder de syllabus van het seizoensthema downloaden.

Let op: je dient hiervoor ingelogd te zijn

De rest van dit artikel is alleen beschikbaar voor HCC-leden.

Ben je HCC-lid? Om het gehele artikel te lezen dien je ingelogd te zijn. Je kunt inloggen door je HCC-gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen in de daarvoor bestemde velden aan de rechterkant van deze pagina.

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!

Wil je een presentatie over dit seizoensthema aanvragen, stuur dan een e-mail aan: , onder vermelding van Seizoensthema's Robotica, Drones en Programmeren