Banner fotowedstrijd scheurkalender

Haal het maximale uit de Raspberry Pi

 

Het aantal toepassingen van de krachtige Raspberry Pi is enorm en groeit nog steeds. Wil je ook aan de slag met de Raspberry Pi? Kom naar een van de presentaties in het land en maak kennis met dit superhandige apparaatje!

Over de Raspberry Pi
De ontwikkeling van de Raspberry Pi is al gestart in 2006. Met het doel kinderen te laten kennismaken met programmeren, zonder dat daar hoge kosten voor gemaakt hoefden te worden, kreeg Eben Uptan, de oprichter van de Raspberry Pi Foundation, een groep academici en anderen enthousiast voor het project. In 2011 werden de eerste alfaversies geproduceerd en de allereerste Raspberry Pi werd uitgebracht in 2012. Afgelopen februari kwam de Raspberry Pi 3 uit.

Een Raspberry Pi ziet er misschien uit als een incompleet computeronderdeel, maar het is feitelijk een volledige computer in miniformaat. Sluit een toetsenbord, muis en beeldscherm aan op je Pi, installeer er een besturingssysteem op en je hebt een volwaardige desktopcomputer. Maar je kunt er ook een mediacenter van maken, een telefooncentrale, NAS of een weerstation. Of gebruik hem voor je huisautomatisering (domotica).
En dat zijn nog maar enkele voorbeelden van de eindeloze mogelijkheden van de Raspberry Pi. Laat je informeren en inspireren tijdens een van de presentaties komend najaar!

Presentatie over de Raspberry Pi

Raspberry Pi

Wat kun je met de Raspberry Pi?

  • Maak je eigen mediacenter
  • Installeer je eigen telefooncentrale
  • Zet de Pi in als weerstation
  • Gebruik hem voor je huisautomatisering

Ga naar een presentatie

presentatie raspberry pi

Word een echte expert

  • Leer de beginselen van de Raspberry Pi
  • Stel al je vragen aan een expert
  • Ga zelf aan de slag
  • Bij jou in de regio!

 

 Download de presentatie en de syllabus:

download knop

NB Om naar de downloadpagina met de presentatie en syllabus te gaan, dien je ingelogd te zijn!

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden