Banner fotowedstrijd scheurkalender

Genealogie

 

Genealogie is een boeiende hobby, maar ook verslavend. Je wilt steeds meer weten van je familie, maar ook van de historie rondom je voorouders. Wil jij weten wat genealogie is en hoe je kan beginnen? Kom dan ook naar één van de presentaties in het land de komende tijd.

Genealogie is één woord familieonderzoek. We verzamelen daartoe gegevens van onze voorouders, zoals namen, data, plaatsen en vinden zo uit wie ze waren, wat ze deden en hoe ze leefden. Deze gegevens kun je op verschillende plekken vinden en op diverse manieren vastleggen.

Het leuke van genealogie is niet alleen het onderzoek zelf, maar ook dat je meer inzicht krijgt in je familie. Hoe leefden ze en waar kwamen ze vandaan?

Meer weten? Kom naar een presentatie in het land. We hopen dat je er veel van leert en dat met plezier in praktijk zult kunnen brengen!

Ben je lid van HCC? Dan kun je via de knoppen hieronder de presentatie en de syllabus downloaden. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Download de presentatie

 

Download de syllabus

  download knop


Bekijk hieronder de video (hiervoor moet je ingelogd zijn):

{NB om de presentatie en syllabus te downloaden, moet je ingelogd zijn

Wil je een presentatie over dit seizoensthema aanvragen, stuur dan een e-mail aan: , onder vermelding van Seizoensthema genealogie.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden