Banner fotowedstrijd scheurkalender

Fotograferen met je smartphone

 

In dit jubileumthema vertellen we je hoe je met je smartphone de mooiste foto's maakt. Zo geven we nuttige tips over bijvoorbeeld compositie en belichting, maar vertellen we ook een beetje over de historie van fotografie. We bekijken verder enkele apps die je een handje kunnen helpen. Kortom, wat je maar weten wilt om mooie plaatjes te schieten met je smartphone!

HCC is 40 jaar en dat wordt gevierd! Deze vieringen worden in vele gevallen opgeluisterd met de presentatie 'Fotograferen met je smartphone'. De vieringen en presentaties zullen plaatsvinden door het hele land gedurende de maand februari, in sommige gevallen in maart. Niet alleen leuk dus, maar ook heel leerzaam!

Bijna iedereen heeft zijn smartphone altijd op zak en aangezien de camera's van deze apparaten tegenwoordig van goede kwaliteit zijn, kun je er ook echt mooie foto's mee maken. Maar dan moet je wel weten hoe je dat het beste aanpakt.

Daarom hebben we in deze presentaie een aantal tips voor je, met natuurlijk extra uitleg erbij, want wat maakt een foto tot een goede foto? En welke camera-app kun je daarvoor gebruiken? We vertellen je welke apps je kunnen helpen om je foto achteraf te bewerken voor een nog beter resultaat, maar ook hoe je begint met het kiezen van je onderwerp.

Naast een heleboel tips over compositie, belichting en effecten, vertellen we ook wat over de geschiedenis van de fotografie en geven we duidelijke voorbeelden bij de verschillende onderdelen.

We hopen dat je er veel van leert en dat met plezier in praktijk zult kunnen brengen!


Ben je lid van HCC? Dan kun je via de knoppen hieronder de presentatie en de syllabus downloaden. Je dient hiervoor ingelogd te zijn.

Download de presentatie

 

Download de syllabus

download knop   download knop

NB om de presentatie en syllabus te downloaden moet je ingelogd zijn

Wil je een presentatie over dit seizoensthema aanvragen, stuur dan een e-mail aan: , onder vermelding van Fotograferen met je smartphone.

Workshop
Is er op jouw locatie na afloop van de presentatie 'Fotograferen met je smartphone' ook nog een workshop? Bekijk dan snel welke apps je daarbij kunt gebruiken, dan kun je ze van tevoren op de smartphone installeren.

 >> Download de workshop-apps adviezen, mét extra uitleg

Zin in voorpret? Kijk dan vooral ook in de jongste editie van PC-Active (editie 298). Vanaf pagina 50 is daarin van alles te vinden over fotograferen met je smartphone.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden