Ontwerpen en printen in 3D

 

In de media is er veel aandacht voor alles wat met 3D te maken heeft. En natuurlijk vooral voor zaken die tot de verbeelding spreken. Zoals het printen van een compleet huis, medische toepassingen, of onlangs nog het verbod op het publiceren van 3D-ontwerpen om een vuurwapen met een 3D-printer te maken. Zover gaan wij natuurlijk niet, maar HCC neemt je graag mee op een fascinerende ontdekkingsreis in de wereld van 3D-printen.

De presentaties in het land zijn intussen allemaal geweest, met groot succes. Ben jij ook geweest en wil je aan de slag met een eigen 3D-printer? Kijk dan gauw naar de video's van de unboxing van de Creality Ender en van de unboxing én het in elkaar zetten van deze heel betaalbare 3D-printer. Natuurlijk kun je ook de workshop in PC-Active 304 (p. 66) niet missen.

Bekijk de korte unboxing video:

Bekijk de langere video, waarin je ook ziet hoe je hem in elkaar zet:

Je kunt deze 3D-printer, maar ook andere modellen, nu als HCC-lid met korting aanschaffen!
>> Bekijk de aanbiedingen

Presentatie

Heb je de presentaties van dit seizoensthema gemist? Als je inlogt, kun je hieronder de syllabus downloaden, net als het artikel Ontwerpen en printen in 3D uit PC-Active 302.

De presentatie gaat vooral in op wat 3D kan betekenen als hobby. We vertellen je over de belangrijkste aspecten van 3D die voor de hobby interessant zijn:

  • We vertellen iets over de historie van de 3D-printer en over de werking van de 3D-printer
  • We vertellen hoe je aan je 3D-model kunt komen
  • We leggen uit hoe je een 3D-model geschikt kunt maken om te printen
  • We vertellen wat er voor nodig is om een goede 3D-print te maken
  • We demonstreren enkele 3D-ontwerpprogramma’s
  • En uiteraard zul je een 3D-printer aan het werk zien, dezelfde printer die je als HCC-lid voordelig kunt aanschaffen

NB Veel software/uitleg/terminologie is Engelstalig en daarom vind je in deze presentatie veel Engelstalige woorden en begrippen. Er is vaak geen goed Nederlands woord voor en als het al bestaat, wordt het niet gebruikt door mensen in de 3D-wereld. Het is dus wel handig als je het Engels een beetje beheerst.

Meer weten? Kom naar een presentatie in het land. We hopen dat je er veel van leert en dat met plezier in praktijk zult kunnen brengen!

Ben je lid van HCC? Dan kun je hieronder de syllabus downloaden en het artikel uit PC-Active 302.

Let op: je dient hiervoor ingelogd te zijn

De rest van dit artikel is alleen beschikbaar voor HCC-leden.

Ben je HCC-lid? Om het gehele artikel te lezen dien je ingelogd te zijn. Je kunt inloggen door je HCC-gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen in de daarvoor bestemde velden aan de rechterkant van deze pagina.

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!

Wil je een presentatie over dit seizoensthema aanvragen, stuur dan een e-mail aan: , onder vermelding van Ontwerpen en printen in 3D.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden