Banner fotowedstrijd scheurkalender

Windows October 2018 Update verwijdert gebruikersdata

Deel dit artikel

,

De nieuwste Windows 10-update zou er in tenminste een aantal gevallen voor verantwoordelijk zijn dat gebruikersdata gewist zijn. Dat meldt onder andere Webwereld.

Op social media enin verschillende fora wordt geklaagd door gebruikers die na het installeren van de Windows 10 October 2018 Update, hun documenten, foto's, video's en muziek kwijt zijn. Het terugdraaien van de update zorgt er helaas ook niet voor dat de bestanden terug worden gezet. Maak dus eerst een back-up alvorens bij te werken naar de October 2018 Update.

Nieuwssite MSPoweruser speculeert dat dit wellicht te maken heeft met OneDrive, maar er wordt ook geklaagd door gebruikers die de applicatie nog nooit hebben gebruikt. Het is dus verre van zeker dat ONeDRive de boosdoener is.

MSPoweruser meldt verder dat dit een terugkerend probleem is waar insiders in het verleden ook last van hadden. Het lijkt erop of deze bug niet (goed) is opgelost. Gebruikers wordt aangeraden eerst een volledige back-up te maken van hun documenten/systeem alvorens te updaten of de update niet uit te voeren of te blokkeren.

Hoe maak je een back-up?
>> Hoe maak je eenvoudig een back-up?
>> Hoe maak je automatische back-ups?

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden