Banner fotowedstrijd scheurkalender

Zo vind je de beste laadpunten in de omgeving

Deel dit artikel

,

Advertorial - Ben je een fanatiek elektrisch rijder en daarom op zoek naar laadpunten in de omgeving? Waar je ook naartoe rijdt, je moet ervoor zorgen dat jouw accu opgeladen is om weer verder te kunnen. Het vinden van een goed oplaadpunt is daarom wel een vereiste voor het plannen van jouw ritten. Alleen moet je dan wel goed opletten waar je jouw voertuig op gaat laden. Lang niet ieder laadpunt werkt immers hetzelfde en kan jou helpen aan voldoende gemakken. Maar waar moet je dan op letten? Onderstaande informatie legt het voor je uit.

Een route plannen rondom laadpunten
Voordat je begint met het rijden naar de laadpunten in jouw omgeving moet je kijken naar de locaties waar alle laadpalen te vinden zijn. Hiervoor kan je een app als Google Maps gebruiken, maar ook de websites van de aanbieders van de laadpunten. Je ziet hiermee in een oogopslag waar je jouw voertuig weer op kan laden en je kan er ook direct naar navigeren. Het helpt jou dus om de meest efficiënte route af te leggen en zo min mogelijk energie te verspillen. Zorg er dus voor dat je jouw route zo goed mogelijk plant voor het bereiken van de bestemming.

Het type laadpaal voor de laadsnelheid
Wanneer je weet waar alle laadpunten in de omgeving te vinden zijn, kan je kijken naar het type laadpaal dat je hier vindt. Dit kan namelijk een wereld van verschil opleveren voor de manier waarop je jouw voertuig van energie voorziet. Zo zijn er laadpunten waar je gebruik kan maken van snelladen. De accu kan hiermee in 30 minuten opgeladen zijn, zodat je weer flink wat kilometers af kan leggen. Als je meer tijd hebt en bijvoorbeeld de hele dag in de stad rondloopt, kan je naar de gewone oplaadpunten kijken.

De koppeling met de laadpaal
Vergeet ook niet te kijken naar de aansluiting van een laadpaal. Niet iedere auto kan aan dezelfde laadpalen gekoppeld worden. Als je bijvoorbeeld een Tesla hebt, heb je een geheel andere stekker dan bij andere modellen en merken. Het is daarom aan te raden om vooraf jouw voertuig en de bijbehorende handleiding door te nemen, zodat je weet waar je rekening mee moet houden onderweg. Zo zie je ook in een oogopslag welke tussenstops je kan maken onderweg, zonder dat je voor verrassingen komt te staan op dit gebied.

De tarieven goed vergelijken
Uiteindelijk draait het allemaal om het hebben van een goede planning. De juiste laadpunten vinden kan namelijk alleen als je weet waar een laadpaal zich bevindt, welke voorzieningen er in de omgeving zijn en of je jouw voertuig hieraan kan koppelen. Door dan ook nog naar de kosten en tarieven te kijken, voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. De energietarieven in de omgeving kan je weinig aan veranderen, maar de opstartkosten verschillen aanzienlijk per aanbieder. Door de tarieven en andere kosten met elkaar te vergelijken, maak je de beste keuze voor jouw auto.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden