Actie banner

Windows 10 laat je volgend jaar zonder wachtwoord inloggen

Deel dit artikel

,

windows 10

Volgend jaar kunnen Windows 10-gebruikers inloggen zonder wachtwoord. Je kunt dan gebruikmaken van alternatieven, zoals gezichtsherkenning of een vingerafdruk.

Microsoft laat gebruikers dan zelf beslissen of ze überhaupt nog een wachtwoord willen instellen op hun Wndows 10 -apparaat, zo schrijft het bedrijf in een blog. Het bedrijf stelt dat dit één van de manieren is waarop het bedrijf de beveiliging wil verbeteren en het aanmeldproces vereenvoudigen.

Naast aanmelden bij al je Microsoft-accounts via gezichtsherkenning van een laptopcamera of via een vingerafdrukscanner, kun je er ook voor kiezen een pincode in te stellen. Volgens Microsoft is dat ook een veiliger methode (dan een wachtwoord), omdat de code lokaal wordt opgeslagen. Bij een serverlek komt je pincode dan niet in de openbaarheid, zoals dat bij een wachtwoord in zo'n geval wel gebeurt.

Overigens is het al langer mogelijk om in te loggen zonder enige vorm van beveiliging: je kunt immers instellen dat er geen wachtwoord of pincode nodig is om het systeem te openen.

Ook zal de optie om je telefoonscherm op je computer te tonen worden uitgebreid naar meer Microsoft Surface-laptops en wordt er een functie toegvoegd waarmee je eenvoudiger afspraken en herinneringen in je agenda kunt zetten.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden