Stap samen met HCC in de digitale wereld! en kies je welkomstcadeau

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een gietvloer?

Deel dit artikel

,

Huiskamer

Vroeg of laat komt er een keer een moment waarop het tijd is voor een nieuwe vloer. Dat geldt natuurlijk voor een nieuwbouwwoning helemaal, maar ook bij een bestaande woning is het meestal iedere 10 tot 15 jaar nodig om de vloer te vervangen. Omdat we ons goed kunnen voorstellen dat je dit liever zo lang mogelijk uitstelt, is het aan te raden om te kiezen voor een coatingvloer, gietvloer of epoxyvloer. Het voordeel van deze vloeren, is dat ze een stuk langer meegaan, wat je uiteindelijk een hoop geld scheelt. Bekijk daarom eens op www.coatingvloer.nl naar de verschillende soorten vloeren, zodat je een idee hebt van wat er mogelijk is. Uiteraard zullen we daarnaast ook een aantal praktische tips delen, zodat je weet waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een gietvloer.

Materiaalkeuze
Gietvloeren zijn er in allerlei verschillende soorten materiaal. Dit is dan ook direct een belangrijk aspect wat de hoogte van de gietvloer prijs in combinatie met het aantal vierkante meters bepaalt. Er zijn verschillende materialen waaruit je kunt kiezen, zoals epoxy, polyurethaan en cementgebonden gietvloeren. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Zo is epoxy bijvoorbeeld ontzettend hard en slijtvast, terwijl een polyurethaan gietvloer juist veerkrachtig en geluiddempend is. Het is belangrijk om te bepalen welk materiaal het beste past bij jouw wensen en de gebruiksintensiteit van de vloer. Zo is het bijvoorbeeld in een huishouden met kinderen, waar de kans op krassen een stuk groter is, verstandiger om te kiezen voor een harde vloer.

Kleur van de vloer
Het voordeel van gietvloeren, is dat ze er in allerlei verschillende kleuren zijn. Zo kun je er zelfs voor kiezen om een gietvloer te laten leggen met een bepaald patroon. Dit geldt niet alleen voor gietvloeren van beton, maar ook wanneer je kiest voor een epoxyvloer is het goed om na te denken over de kleur. Vooral omdat je niet wil dat de vloer een te opvallend onderdeel wordt van je huis, is het verstandig om te kiezen voor een neutrale kleur. Hoe fijn is het dat je bijvoorbeeld iedere paar jaar je volledige interieur kunt veranderen en daarbij niet hoeft na te denken of de vloer hier wel of niet bij past. Verstandiger is daarom om te kiezen voor een neutrale kleur, zodat je deze met iedere stijl kunt combineren.

De prijs
Uiteraard zijn we echte Nederlanders en dus is de prijs van belang. Toch is het ook belangrijk om niet blind te staren op alleen de prijs van je nieuwe epoxy gietvloer. Je hebt er namelijk niets aan dat je straks een paar honderd euro hebt bespaard, maar de kwaliteit is een stuk minder . Ons advies is daarom om meerdere offertes op te vragen. Zo kun je voor jezelf rustig een afweging maken op basis van prijs en ook het gevoel dat je bij een bedrijf hebt. Want uiteindelijk is het ook belangrijk dat het gevoel goed is. Stel dat er iets gebeurt, dan is het wel prettig dat je de service krijgt die je mag verwachten van zo’n dure vloer.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden