Spotify maakt meezingen makkelijker

Deel dit artikel

,

Streamingdienst Spotify heeft Lyrics gelanceerd, een functie die de songteksten toont van het nummer dat je afspeelt. Voortaan hoef je dus meer buiten de app om te googlen naar de tekst van je favoriete nummers.

Volgens de muziekstreamingdienst is Lyrics het antwoord op een van de grootste wensen van muziekfans: meezingen met hun favoriete artiest. En dat gaat een stuk beter als je de teksten kent. De nieuwe functie is beschikbaar bij de laatste update van de streamingdienst bij zowel het gratis als het betaalde abonnement voor mobiele apparaten en de desktop-app.

HCC spotify lyrics melding     HCC spotify Slow Show

Je opent Lyrics op de smartphone of tablet door op het “Now Playing”-balkje te tikken en vervolgens omhoog te swipen. Op de computer klik je op het microfoon-icoontje. De teksten worden tegelijk met het afgepeelde nummer gestreamd en de regels lichten op het juiste moment op. De tekst kan bovendien gedeeld worden. Voor Lyrics werkt Spotify samen met Musixmatch, een online catalogus voor songteksten. Een snelle Spotify-scan langs enkele favoriete rappers maakt duidelijk dat de app niet flauw doet over expliciete teksten.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden