Raspberry Pi 3 beschikt over wifi

Deel dit artikel

,

De Raspberry Pi 3 is vanaf vandaag - 29 februari - te koop. De nieuwe minicomputer van Raspberry Pi beschikt standaard over wifi en Bluetooth 4.1 De Raspberry Pi 3 is net als zijn voorgangers in Nederland te koop voor tegen de 40 euro.

De minicomputer beschikt verder over een 1,2 GHz quadcore ARM-processor, ongeveer tien keer zo snel als de eerste versie van de Raspberry Pi. De nieuwste Pi is uiteraard compatibel met zijn voorgangers. Die voorgangers blijven overigens ook te koop zolang daar vraag naar blijft.

De Raspberry Pi is een minicomputer, die bestaat uit één printplaat. De kleine computer wordt gebruikt om bijvoorbeeld te leren programmeren. Ook wordt de printplaat gebruikt om apparaten zoals mediaspelers te bouwen. Eind 2015 verscheen de Raspberry Pi Zero, een computer van 5 dollar en ter grootte van een creditkaart.

Het is precies vier jaar geleden dat de eerste Raspberry Pi, de Model B, werd uitgebracht. Inmiddels zijn er 8 miljoen Raspberry Pi's verkocht, waaronder 3 miljoen exemplaren van de Raspberry Pi 2. Er is zelfs een Raspberry Pi naar het International Space Station gestuurd.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden