Ook Apple sluit zich aan bij standaard voor draadloos opladen

Deel dit artikel

,

Apple heeft zich aangesloten bij het Wireless Power Consortium (WPC), een groep bedrijven die samen een standaard voor draadloos opladen beheert.

Dat meldt de website 9to5mac, die recentelijk opmerkte dat dat Apple aan de lijst van deelnemende bedrijven was toegevoegd op de website van WPC. Die lijst vermeldt inmiddels 213 leden, waaronder Sony, HTC, Huawei, Samsung en nu ook Apple.

De toetreding van Apple is vooralsnog niet officieel aangekondigd. Apple maakt bij zijn Apple Watch al gebruik van de Qi-standaard die het WPC ontwikkelde, maar het horloge kan desondanks niet worden opgeladen met oplaadstations van andere fabrikanten. 

Er gaan al geruime tijd geruchten dat Apple in een van de volgende iPhones die dit jaar verschijnen ook dergelijke technologie integreert. Het bedrijf zou werken aan een techniek waarbij een apparaat echt op afstand oplaadt en niet op een speciale ondergrond hoeft te liggen.

De toetreding tot het WPC zou erop kunnen wijzen dat de nieuwe iPhone in plaats daarvan toch gebruik gaat maken van de Qi-standaard.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden