Actie banner

Nest komt nu ook met slimme deurbel

Deel dit artikel

,

Het 'smart home' bedrijf Nest zet volop in op thuisbeveiliging. Tijdens een grote persconferentie lanceerde het bedrijf een drietal producten die samen met de bestaande Nest Cam IQ thuiscamera een heus securitysysteem moeten vormen.

Allereerst is er de Nest Hello, een deurbel die aan het internet gelinkt wordt. Het ding bevat een slimme camera die volgens de makers gezichten kan herkennen. Daarnaast zit er ook een microfoon in die toelaat om met bezoekers te babbelen, via internet als het moet (bijvoorbeeld als jij op het werk zit en de postbode je pakje achter de heg mag zetten). Net als bij telefoons kun je ook een bericht vooraf opnemen. Dat wordt dan afgespeeld zodra iemand op de bel drukt. De Hello deurbel biedt, net zoals Nest's bestaande securitycamera, 24/7 opgenomen video voor mensen die een abonnement nemen.

Buitencamera
Naast de deurbel plant Nest ook een buitenversie van zijn Cam IQ slimme securitycamera, die de creatieve naam Nest Cam IQ Outdoor meekreeg. Net zoals de binnenversie komt die camera met Google's Assistant AI ingebakken.

Dat alles moet geïntegreerd worden in een thuisbeveiligingssysteem onder de naam Nest Secure. Zo'n pakketje bevat een hub, sensoren voor deuren en ramen, en lokaliseringstags waarmee je bijvoorbeeld sleutels of je portefeuille makkelijker terugvindt.

Smart home systeem
Voor Nest is het weer een stap verder richting een volledig 'smart home' systeem. Het bedrijf bracht eerder al de bekende slimme thermostaat uit, en verkoopt ook slimme rookmelders en een 4K-beveiligingscamera, de reeda genoemde Nest Cam IQ die gezichten herkent en gebruikers laat inzoomen op details. Een volledige securitysysteem had het bedrijf echter nog niet.

Ze betreden hiermee een markt waar al redelijk veel concurrenten zitten. Nest zal daar meteen ook niet de goedkoopste zijn. Nest Secure wordt in de VS aangekondigd voor $ 499 (omgerekend € 420), de camera kost $ 349, voor de deurbel zijn nog geen prijzen bekend.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden