‘Moet ik naar de dokter?’-app vernieuwd

Deel dit artikel

,

De app ‘Moet ik naar de dokter?’ is helemaal vernieuwd en is gevalideerd door het NHG als zelftriage instrument in spoedsituaties. De app helpt patiënten om te beoordelen of contact opgenomen moet worden met de huisartsenpost.

Het NHG hoopt dat het aantal onnodige telefoontjes of zelfs bezoeken aan huisartsenposten hiermee zal afnemen. De app 'Moet ik naar de dokter?' is gebaseerd op de Nederlandse Triage Standaard (NTS) waar ook de TriageWijzer van het NHG op is gebaseerd. Triage is het beoordelen van de ernst en urgentie van een ziektebeeld of verwonding. De app is winnaar van de Health App Award.

De app maakt ook gebruik van de zelfzorgadviezen van Thuisarts.nl. De ‘Moet-ik-naar-de-dokter?’-app is specifiek bedoeld voor de spoedzorg. De Thuisarts-app is bedoeld voor zelfzorg. Daar wordt dan ook naar verwezen als een bezoek aan de huisartsenpost niet nodig blijkt. De Thuisarts-app hoort bij de website Thuisarts.nl en heeft een aantal persoonlijke functionaliteiten zoals het consult voorbereiden, afspraken bijhouden en medicatieherinnering instellen.

Met een verbetering van de zelftriage en voorlichting voor de mensen thuis of onderweg, kan onnodig bezoek aan de huisarts worden voorkomen. Bij twijfel of ongerustheid wordt overigens altijd geadviseerd contact op te nemen met de huisarts(enpost). Het uiteindelijke doel is om de juiste zorg op het juiste moment door de juiste zorgverlener te bieden.

> Meer informatie over of download de 'Moet-ik-naar-de dokter'-app
> Download de Thuisarts-app

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden