Microsoft wil kanker te lijf als een computervirus

Deel dit artikel

,

Computergigant Microsoft wil alles in het werk stellen om kanker binnen tien jaar de wereld uit te helpen. Het Amerikaanse bedrijf heeft in Cambridge (Engeland) een laboratorium geopend waar biologen, programmeurs en ingenieurs samenwerken om oplossingen te vinden.


Een woordvoerder zegt in de Britse krant The Telegraph dat kanker benaderd moet worden als een computervirus. "We hebben een enorme expertise in computerwetenschappen. Wat er gebeurt bij kanker, is hetzelfde als bij een computerprobleem."

Het is de bedoeling dat Microsoft Research met behulp van baanbrekende informatica de code van zieke cellen kraakt. Als dat is gelukt, kunnen die cellen opnieuw worden geprogrammeerd zodat ze niet langer gevaarlijk zijn, aldus de woordvoerder. Het streven is om dat binnen tien jaar voor elkaar te krijgen.

Google
Ook Google zet in op maatschappelijke betrokkenheid en is in de VS al een tijdje bezig met ziektebestrijding en met mogelijkheden om mensen langer te laten leven.

Twee dochterbedrijven (Calico en Verily) zoeken nieuwe oplossingen om mensen gezond te houden en tal van ziekten te bestrijden. Het is onduidelijk of het internetconcern al vorderingen heeft gemaakt.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden