Banner fotowedstrijd scheurkalender

'iPhone 7 krijgt standaard 32 GB opslagcapaciteit'

Deel dit artikel

,

Apple lijkt eindelijk iets te gaan doen aan een flinke ergernis onder iPhone-gebruikers. De iPhone die dit najaar wordt verwacht krijgt standaard 32 GB opslag, schrijft The Wall Street Journal.

Dat betekent dat de goedkoopste versie dus niet meer wordt geleverd met 16 GB, wat voor veel mensen door groter wordende foto's, video's en apps aan de krappe kant is.

Veel mensen vonden dat Apple, door honderd euro te vragen voor meer opslag, mensen dwong om nog meer geld uit te geven aan de toch al prijzige telefoon (de opslag van de 16 GB-versie is na aankoop niet uitbreidbaar). Hoe duur de iPhone 7 straks wordt is nog onbekend.

Koptelefoonaansluiting
Naast deze verandering wijst alles erop dat de iPhone 7 geen koptelefoonaansluiting heeft. Apple staat erom bekend al vroeg bepaalde aansluitingen van zijn apparaten af te halen als het bedrijf denkt dat de aansluiting zijn beste tijd heeft gehad. Zo had de MacBook Air (gelanceerd in 2008) geen dvd-speler. Dat was toen ondenkbaar en is inmiddels vrij normaal.

Of dat ook geldt voor de beroemde 3,5 mm-aansluiting is afwachten. Het betekent voor veel gebruikers een flinke verandering. Als ze hun huidige koptelefoon of oordopjes willen gebruiken hebben ze waarschijnlijk een speciale adapter nodig. Dat maakt het gebruik van de iPhone niet praktischer.

Buitenkant hetzelfde
Ten slotte is de verwachting dat de iPhone 7 voor de rest nauwelijks anders is dan de iPhone 6 en 6s. Apple lijkt te kiezen voor eenzelfde soort buitenkant.

Dat is een flinke verandering in de strategie, Apple koos er tot nu toe voor om elke twee jaar een nieuwe buitenkant te geven. Er gaan sterke geruchten dat Apple volgend jaar het 10-jarig jubileum van de iPhone aangrijpt om grote veranderingen door te voeren.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden