Google Foto's waarschuwt voor gedraaide foto's

Deel dit artikel

,

De app Google Foto's gaat gebruikers automatisch waarschuwen als hun foto's gedraaid zijn opgeslagen én kan dat in een handomdraai oplossen.


Als gebruikers zo'n melding krijgen, kunnen zij eerst controleren dat foto's inderdaad moeten worden rechtgedraaid. Dat kan vervolgens met één simpele handeling voor meerdere foto's tegelijk worden gedaan.

Om te zien welke foto's zijn gekanteld gebruikt Google slimme machine learning-algoritmes, zo stelt het bedrijf donderdag. Die algoritmes worden onder meer ook gebruikt om te zien wat op een foto staat, zodat ze doorzoekbaar worden.

Google Foto's maakt al automatisch animaties op basis van fotoseries, maar gaat nu ook clips uit video's aanbieden als een bewegende gif-afbeelding. De software van Google zoekt automatisch momenten van beweging, zoals iemand die in een zwembad springt.

De app krijgt ook verschillende nieuwe functies die gebruikmaken van gezichtsherkenning. In Nederland staat dit echter uitgeschakeld vanwege privacywetgeving. Amerikaanse gebruikers krijgen binnenkort overzichten te zien met recente foto's van één persoon of van een stel dat vaak samen op foto's te zien is.

Google Foto's is beschikbaar voor iOS en Android.

>> Meer over Google Foto's

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden