Eerste klassieke Win32-programma's in Windows Store

Deel dit artikel

,

Microsoft heeft een aantal Win32-apps aan de Windows Store toegevoegd. Deze apps zijn geconverteerd via de Centennial-tool, die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld klassieke exe- en msi-bestanden naar het Universal Windows Platform te brengen.

Onder de apps zijn bekende toepassingen als WordPad, XPS Viewer en Character Map, zo meldt Windows Central. Het populaire Notepad zou bijvoorbeeld echter nog ontbreken. De apps zijn op dit moment alleen geschikt voor de pc-versie van Windows 10, omdat zij gebruikmaken van een 32bit-architectuur.

Het is nog niet mogelijk om de apps te downloaden, het is onduidelijk wanneer dit zal kunnen. Het meest voor de hand liggende moment is de Anniversary Update die deze zomer uitkomt. Onlangs bracht Microsoft een preview van de Project Centennial-tool uit, waarmee ontwikkelaars zelf apps kunnen converteren. Daarmee worden zij geschikt gemaakt voor elk Windows 10-apparaat.

Microsoft gaat er vanuit dat op die manier ongeveer 16 miljoen klassieke applicaties omgezet kunnen worden. De tool werd eind maart aangekondigd op de Build-conferentie.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden