Actie banner

Eerste adblockers voor Samsungs Android-browser

Deel dit artikel

,


Samsung heeft recentelijk een api voor adblockers op zijn site beschikbaar gemaakt, waarmee derde partijen dat soort extensies kunnen ontwikkelen voor browsers vanaf versie 4.0. De eerste adblockers die gebruikmaken van deze api, zijn nu beschikbaar.

Zowel Adblock Fast als Crystal zijn verkrijgbaar om advertenties te blokkeren in de door Samsung standaard meegeleverde browser. Adblock Fast is beschikbaar voor Android 5.0 Lollipop en hoger, maar werkt ook aan ondersteuning voor Android 4.0.

Crystal is volgens de ontwikkelaar te gebruiken in de nieuwste versie van de browser meegeleverd in Android 6.0, maar geeft als minimumeis Android 4.2 aan op Google Play. De ontwikkelaars van Adblock Fast claimen dat het gebruik van hun adblocker de laadtijden van webpagina's verkort met gemiddeld 51 procent.

Met de nieuwste update voor de browser is de ondersteuning toegevoegd in toestellen met Android 5.0 of hoger, aldus Samsung. Het bedrijf zegt zelf dat gebruikers hiermee de optie krijgen om op het internet te surfen zonder dat onnodige content hun schermen opvult. Samsung heeft de Content Blocker-extensie-api op 22 januari beschikbaar gemaakt.

In juni 2015 maakte Apple al bekend om in iOS 9 adblockers toe te staan in zijn eigen browser. Hierop volgde een grote piek in populariteit van adblockers in de App Store. In Android was het minder makkelijk om een adblocker-extensie te installeren. Om geen advertenties te zien was bijvoorbeeld een zelfstandige browsers nodig, zoals de browser van AdBlock Plus.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden