Stap samen met HCC in de digitale wereld! en kies je welkomstcadeau

Dit doen schuifdeuren met jouw interieur

Deel dit artikel

,

Schuifdeur

Ben je toe aan een nieuwe look voor je huis of kantoor? Niets heeft zoveel impact op de uitstraling van je interieur als een schuifdeur. Schuifdeursystemen bieden tal van mogelijkheden op zowel esthetisch als functioneel vlak. Je zult versteld staan van wat schuifdeuren allemaal met jouw interieur kunnen doen.

Schuifdeuren: de perfecte mix van efficiëntie en design
Of het nu gaat om de woonkamer, slaapkamer, keuken of thuiskantoor; schuifdeursystemen kunnen in zowat iedere ruimte worden toegepast. Maar waarom zou je kiezen voor een schuifdeur in plaats van een gewone deur? Schuifdeuren bieden een aantal stijlvolle, praktische oplossingen voor moderne, functionele ruimtes. Zo zorgt een schuifdeur voor ruimtebesparing. De draaicirkel van traditionele draaideuren nemen best wat ruimte in beslag. Zeker in kleinere ruimtes, waar iedere vierkante meter telt, zijn schuifdeuren daarom ideaal. Ook wanneer je naadloze overgangen tussen ruimtes wilt creëren. Schuifdeuren zijn perfect voor open woonconcepten. Wil je ruimtes op snelle en stijlvolle wijze met elkaar kunnen verbinden, maar tegelijkertijd ook de mogelijkheid houden om op een elegante manier privacy te creëren? Dan zijn schuifdeuren de perfecte oplossing. En met name in kleinere en/of donkere ruimtes kun je hiervoor dan het beste kiezen voor glazen schuifdeuren. Glazen schuifdeuren zorgen voor licht en ruimtelijkheid, omdat de ruimte achter de deur zichtbaar blijft. Deze deuren geven jou ook de mogelijkheid om je even terug te trekken om te genieten van stilte, zonder het gevoel te hebben volledig afgesloten te zijn. Bijvoorbeeld als je even met iemand wilt bellen of een boek wilt lezen, terwijl je partner of je kinderen in de andere kamer televisie zitten te kijken.

Glazen schuifdeur of toch niet?
Schuifdeuren zijn er in allerlei soorten en maten. Wanneer je het schuifdeursysteem gaat installeren, is het goed om na te denken over de functie van de deur en de ruimte. Ga je de schuifdeur plaatsen om de woonkamer en de keuken van elkaar te kunnen scheiden? Dan kun je het beste kiezen voor een glazen schuifdeur. Zo behoud je de ruimtelijke uitstraling en de lichtinval van de gehele ruimte. Wil je de schuifdeur gebruiken als scheidingswand tussen de slaapkamer en de badkamer? Dan kun je beter een ‘dichte’ deur gebruiken. (Eentje zonder glas dus.) Slaapkamers en badkamers zijn immers ruimtes waarbij de behoefte aan privacy het grootst is. Het zou dan niet prettig zijn als anderen door de deur heen kunnen kijken. Houten deuren zonder glas zijn ook het meest geschikt voor opbergruimtes. Wil je snel iets uit het zicht opbergen? Dan is de massieve schuifdeur met bijpassend schuifdeursysteem de oplossing.

Schuifdeuren: praktisch elegant
Of je nu het maximale uit een kleine ruimte wilt halen, een open woonconcept wilt realiseren zonder in te hoeven leveren op privacy, of gewoon je interieur die stijlvolle boost wilt geven: de schuifdeur is van alle markten thuis en geschikt voor ieder interieur. Hang de deur op met een hoogwaardig schuifdeursysteem en je hebt een blikvanger in huis waar je niet omheen kunt.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden