Banner fotowedstrijd scheurkalender

Apples iPhone X-event: dit kondigde Apple aan

Deel dit artikel

,

September is Apple-maand en ook in 2017 stelt het bedrijf uit Cupertino niet teleur. In dit artikel zetten we de belangrijkste aankondigingen op een rij.

iPhone 8 en iPhone 8 Plus
Met de nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 Plus zet Apple een logische stap na de iPhone 7 en 7 Plus. Het design blijft hetzelfde, maar aan de binnenkant is er veel veranderd. Bovendien hebben de twee toestellen een glazen achterkant gekregen. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar maakt ook iets nieuws mogelijk: draadloos opladen. Je kunt de iPhone 8 en nieuwe iPhone 8 Plus gewoon met een Lightningkabel van stroom voorzien, maar daar komt nu een nieuwe optie bij. Leg het toestel simpelweg op een draadloze lader en de accu wordt vanzelf bijgevuld.

Naast draadloos laden zijn de camera's van de iPhones wederom sterk verbeterd, zowel wat hardware als software betreft. Zo kun je op de 8 Plus voortaan de belichting aanpassen nadat je een foto geschoten hebt, dankzij machine learning. Dit zorgt voor betere selfies, die er zelfs als ze bewerkt zijn nog natuurlijk uitzien. Apple heeft de camera's bovendien aangepast om augmented reality beter te ondersteunen. Mooi op tijd voor ARKit. De iPhone 8 is vanaf 15 september te pre-orderen vanaf 809 euro. De iPhone 8 Plus koop je vanaf 919 euro.

iPhone X
iPhone x officieel 05De klapper van de avond was natuurlijk de spectaculaire iPhone X. Voor het eerst sinds de iPhone 6 krijgt de iPhone een compleet nieuw ontwerp. Weg zijn de schermranden en de homeknop, die moeten plaatsmaken voor een oled 'Super Retina' scherm en Face ID. Dit is een revolutionaire vorm van gezichtsherkenning die met meerdere sensoren een 3D-scan van je gezicht maakt. Dankzij infrarood werkt dit ook in het donker.

Omdat de homeknop verdwijnt heeft Apple de software van de iPhone X volledig herzien. Zo keer je nu terug naar je homescreen door naar boven te vegen, en is de knop aan de zijkant bedoeld om Siri te activeren. De iPhone X laat alleen nog wel even op zich wachten. Het toestel is namelijk pas vanaf 27 oktober te bestellen, waarna hij op 3 november in de winkels ligt voor een prijs van 1159 euro.

Apple Watch Series 3
Ook de Apple Watch krijgt een opknapbeurt. Apple stopt voor het eerst mobiel internet in het slimme klokje. Dat heeft grote gevolgen, want hierdoor hoef je je iPhone niet meer mee te nemen als je de deur uitgaat. Het enige probleem is dat het mobiele internet nog niet in Nederland beschikbaar komt. Het is ook nog niet bekend wanneer dit wel het geval is.

Toch kan de Apple Watch Series 3 nog steeds de moeite waard zijn. Zo zijn de prestaties sterk verbeterd door een nieuwe chip, waardoor apps sneller geopend worden en geladen zijn. Ook is er een extra krachtige microfoon aanwezig, wat bellen met de Watch comfortabeler moet maken. Het design is wederom voor het derde jaar op rij identiek aan zijn voorganger.

Apple TV 4K
Tot slot geeft Apple ook de Apple TV een opknapbeurt. Nu 4K tv's steeds populairder worden, is er een nieuwe Apple TV nodig om deze standaard te ondersteunen. Dit levert prachtige beelden op (als je een tv hebt om ze te ondersteunen), maar er is meer. Door de nieuwe chip in de Apple TV kan het kastje namelijk zwaardere games aan, wat hopelijk betekent dat meer spellen naar tvOS komen. Hier hoort ook een nieuwe afstandsbediening bij, met een extra prominente menu-knop. De Apple TV 4K is vanaf 15 september te bestellen voor 199 euro.

Bekijk de iPhone X ook op video