Google kondigt nieuwe hardware aan

Deel dit artikel

,

Woensdagavond was het langverwachte Google-evenement, waar de zoekgigant nieuwe hardware uit de doeken deed. Hier lees je de belangrijkste aankondigingen.

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL
Google eventPixel2
Voorafgaand het evenement werd voornamelijk uitgekeken naar de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL. Deze smartphones, die door Google zijn ontworpen maar worden geproduceerd door HTC en LG, zijn Googles concurrenten voor de iPhone 8 en iPhone X, die onlangs uit de doeken werden gedaan. De Google Pixel 2 onderscheidt zich niet zozeer met de hardware, maar met de software. De toestellen draaien op een kale versie van Android en hebben uitgebreide camerasoftware, waardoor kiekjes er uitstekend uit komen te zien.

De reguliere Google Pixel 2 heeft een 5 inch-scherm met een full-hd-resolutie. De grotere Pixel 2 XL heeft een 6 inch-scherm met dunnere bezels (de randen rondom het scherm), al is het toestel niet zo 'randloos' als bijvoorbeeld de Galaxy S8. Helaas komen de toestellen niet naar Nederland, al kun je ze straks wel aanschaffen in Duitsland. Daar kosten ze respectievelijk 799 euro en 939 euro.

Kleinere en goedkopere Google Home
Misschien wel de meest interessante aankondiging van het event was de Google Home Mini, een kleinere (en goedkopere) variant van de slimme speaker die vorig jaar verscheen. Het apparaat is volgens Google zo groot als een donut en biedt dezelfde functionaliteiten als de normale Home. Met het spraakcommando 'OK Google' activeer je de speaker en kun je bijvoorbeeld vragen naar het weer, je agenda of een podcast starten. De Google Home Mini kost 49 dollar.

Ook werd de Google Home Max getoond. Het apparaat heeft veel grotere speakers en richt zich vooral op muziek, al is het ook gewoon uitgerust met de Google Assistant. De Home Max moet vooral gaan concurreren met de speakers van Sonos en de Apple HomePod.

Pixelbook
Ook nieuw is de Pixelbook, een high-end laptop met ChromeOS die tevens als tablet te gebruiken is. Bovendien zet Google in op creatieve gebruikers met de Pixelbook Pen, een stylus die je gebruikt om bijvoorbeeld op het apparaat te tekenen en schetsen. Verder heeft de Pixelbook genoeg opslagruimte (128, 256 of 512GB) en vlotte hardware.

En verder...
Daarnaast werden nog verschillende kleinere onthullingen gedaan. Denk bijvoorbeeld aan de Pixel Buds, nieuwe draadloze oordopjes. Een toffe functie is dat de Buds in realtime kunnen vertalen, waardoor je gemakkelijker gesprekken kunt voeren met iemand die een andere taal spreekt. De Buds zijn vooral geschikt voor de nieuwe Pixel 2, aangezien deze nieuwe smartphones geen hoofdtelefoonaansluiting meer hebben.

Verder zagen we een vernieuwde versie van de Daydream View, de virtual reality-headset van Google. Maar ook de Google Clips werd getoond, een cameraatje waarmee gebruikers de vlugge momenten in het leven kunnen vastleggen. Helaas komen alle nieuwe producten voorlopig niet naar Nederland, aangezien de Google Assistant onze taal (nog) niet spreekt. Mogelijk komt daar volgend jaar verandering in.

Interessegroep-codes

AF Artificiele intelligentie
AN Android
AP Apple
BE Beleggen
CP Commodore
CU CompUsers
DD 3D
DM FotoVideo
DO Domotica-IoT
DR Drones
FO Forth
FS Flightsimulator
GA Games
GE Genealogie
HN Hobbynet
MO Modelbaanautomatisering
MX MSX
OP Opensource
OS eCS
PR Programmeren
RB Robotica
RT Retro
SR SeniorenAcademie
TB Testbank
TS Trainsim
WI Windows

Wat zijn interessegroepen?
Je kunt je als lid aanmelden bij één of meer van de vele Interessegroepen. Elk van deze groepen houdt zich bezig met een specifiek onderwerp, zoals Apple, opensource, 3D of drones.

Er worden regelmatig bijeenkomsten en cursussen georganiseerd en daarnaast wordt er online informatie aangeboden via websites en nieuwsbrieven.

 

Lid worden van Interessegroepen
Als HCC-lid kun je lid worden van zoveel Interessegroepen als je wilt. Bij meer dan één Interessegroep zijn hier wel kosten aan verbonden.

Log in op mijnhcc.nl en klik op de tab 'Mijn groeperingen', hier zie je de verschillende Interessegroepen in een overzicht en kun je voor de gewenste groep(en) aan- of afmelden.

Als HCC-lid krijg je € 2.80 per jaar korting op de contributie van je eerste Interessegroep. Het lidmaatschap van een extra Interessegroep kost per jaar. Voor de Interessegroep Genealogie geldt een afwijkend tarief van € 11.00 per jaar.

Word je gedurende het lidmaatschapsjaar lid van een Interessegroep, dan ontvang je hier geen factuur van. Dit wordt op de eerstvolgende factuur in rekening gebracht.

 

Afmelden van Interessegroepen
Ook afmelden voor een Interessegroep kan via bovenstaande route. Je kunt je altijd afmelden van een Interessegroep. Maar houd er rekening mee dat het lidmaatschap van een Interessegroep gelijk loopt aan dat van je generieke lidmaatschap van HCC en pas wordt opgezegd per de eerstvolgende vernieuwingsdatum van je lidmaatschap.

Regio-codes

019 ALM Almere
001 AMS Amsterdam
014 APD Apeldoorn
999 BTL Buitenland
018 FRY Fryslân
017 GRN Groningen
027 YSS IJssellanden
021 KEN Kennemerland
009 MBR Midden Brabant
012 MZL Midden Zuid Limburg
025 NEN Noordoost-Brabant en Nijmegen
010 NLI Noord Limburg
020 NWE Noordwest
015 TWN Twente
006 UTR Utrecht
029 VLA Vlaanderen
008 WBR West Brabant
028 ZDR Zuid-Drenthe
030 ZHL Zuid-Holland
007 ZLD Zeeland
011 ZOB Zuidoost-Brabant

Wat zijn regio's?

Als HCC-lid word je automatisch ingedeeld in een Regio. Hier worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over allerlei onderwerpen, regelmatig in samenwerking met de Interessegroepen van HCC.

Let op: vanwege coronamaatregelen kunnen de activiteiten van regio’s afwijken van de beschrijvingen op deze pagina. Kijk op hun eigen website voor de meest actuele informatie.

Wat is mijn regio?
Op je lidmaatschapspas staat een drieletterige code vermeld, deze code correspondeert met de regio waar je bent ingedeeld. De 3 cijferige code per regio wordt binnen HCC gebruikt. Zie onderstaand overzicht:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!

Aanmelden