Google kondigt nieuwe hardware aan

Deel dit artikel

,

Woensdagavond was het langverwachte Google-evenement, waar de zoekgigant nieuwe hardware uit de doeken deed. Hier lees je de belangrijkste aankondigingen.

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL
Google eventPixel2
Voorafgaand het evenement werd voornamelijk uitgekeken naar de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL. Deze smartphones, die door Google zijn ontworpen maar worden geproduceerd door HTC en LG, zijn Googles concurrenten voor de iPhone 8 en iPhone X, die onlangs uit de doeken werden gedaan. De Google Pixel 2 onderscheidt zich niet zozeer met de hardware, maar met de software. De toestellen draaien op een kale versie van Android en hebben uitgebreide camerasoftware, waardoor kiekjes er uitstekend uit komen te zien.

De reguliere Google Pixel 2 heeft een 5 inch-scherm met een full-hd-resolutie. De grotere Pixel 2 XL heeft een 6 inch-scherm met dunnere bezels (de randen rondom het scherm), al is het toestel niet zo 'randloos' als bijvoorbeeld de Galaxy S8. Helaas komen de toestellen niet naar Nederland, al kun je ze straks wel aanschaffen in Duitsland. Daar kosten ze respectievelijk 799 euro en 939 euro.

Kleinere en goedkopere Google Home
Misschien wel de meest interessante aankondiging van het event was de Google Home Mini, een kleinere (en goedkopere) variant van de slimme speaker die vorig jaar verscheen. Het apparaat is volgens Google zo groot als een donut en biedt dezelfde functionaliteiten als de normale Home. Met het spraakcommando 'OK Google' activeer je de speaker en kun je bijvoorbeeld vragen naar het weer, je agenda of een podcast starten. De Google Home Mini kost 49 dollar.

Ook werd de Google Home Max getoond. Het apparaat heeft veel grotere speakers en richt zich vooral op muziek, al is het ook gewoon uitgerust met de Google Assistant. De Home Max moet vooral gaan concurreren met de speakers van Sonos en de Apple HomePod.

Pixelbook
Ook nieuw is de Pixelbook, een high-end laptop met ChromeOS die tevens als tablet te gebruiken is. Bovendien zet Google in op creatieve gebruikers met de Pixelbook Pen, een stylus die je gebruikt om bijvoorbeeld op het apparaat te tekenen en schetsen. Verder heeft de Pixelbook genoeg opslagruimte (128, 256 of 512GB) en vlotte hardware.

En verder...
Daarnaast werden nog verschillende kleinere onthullingen gedaan. Denk bijvoorbeeld aan de Pixel Buds, nieuwe draadloze oordopjes. Een toffe functie is dat de Buds in realtime kunnen vertalen, waardoor je gemakkelijker gesprekken kunt voeren met iemand die een andere taal spreekt. De Buds zijn vooral geschikt voor de nieuwe Pixel 2, aangezien deze nieuwe smartphones geen hoofdtelefoonaansluiting meer hebben.

Verder zagen we een vernieuwde versie van de Daydream View, de virtual reality-headset van Google. Maar ook de Google Clips werd getoond, een cameraatje waarmee gebruikers de vlugge momenten in het leven kunnen vastleggen. Helaas komen alle nieuwe producten voorlopig niet naar Nederland, aangezien de Google Assistant onze taal (nog) niet spreekt. Mogelijk komt daar volgend jaar verandering in.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden