Banner fotowedstrijd scheurkalender

iPhone 8 en iPhone 8 Plus: de verschillen

Deel dit artikel

,

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus? Wij zetten ze voor je op een rijtje, zodat je van beide telefoons alle ins en outs weet!

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn twee nieuwe Apple-smartphones. Op het eerste gezicht lijken ze misschien veel op elkaar, maar er zijn wel degelijk verschillen. Tijd om deze in kaart te brengen!

Ontwerp en scherm
Beide telefoons zijn gemaakt van aluminium en glas en ze zijn waterdicht. De iPhone 8 is logischerwijs kleiner en lichter dan de iPhone 8 Plus. Zo is de iPhone 8 138 mm lang, 67 mm breed en 7,3 mm hoog, terwijl de iPhone 8 Plus 158 mm lang, 78 mm breed en 7,5 mm hoog is. Er zit ook een behoorlijk verschil in gewicht, namelijk 148 en 202 gram.

De iPhone 8 heeft een compact schermformaat van 4,7 inch met een resolutie van 1334x750 pixels. Het scherm van de iPhone 8 Plus is met 5,5 inch heel wat groter, net zoals de full-hd schermresolutie met 1920x1080 pixels. Ook de pixeldichtheid van de iPhone 8 Plus is met 401 ppi beter dan de 326 ppi van de iPhone 8. De nieuwe True Tone-weergave op zowel de 8 als de 8 Plus zorgt voor betere kleurechtheid, doordat het scherm zich aanpast aan het omgevingslicht.

Prestaties en batterij
De iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben iOS 11, dezelfde hoeveelheden opslaggeheugen (64 en 256 GB) en dezelfde Apple A11 Bionic-processor. Ze zijn daarom ongeveer net zo snel in gebruik. Wel schakelt de iPhone 8 Plus iets sneller tussen apps. Verder heeft de iPhone 8 Plus een grotere batterij en een langere batterijduur en kun je de batterij van de iPhone 8 (Plus) nu draadloos opladen via Qi-opladers.

Camera
Foto’s schiet je met de twee iPhone 8-smartphones in 12 en 7 megapixel. De selfiecamera is in beide telefoons precies hetzelfde. Er zijn wel verschillen tussen de camera’s op de achterkant. Zo heeft de iPhone 8 een camera met ‘gewoon’ één lens en 5x digitale zoom, terwijl de iPhone 8 Plus over een dubbele camera beschikt met optische zoom en tot 10x digitale zoom. Hiermee worden een groothoek- en een telelens met elkaar gecombineerd en krijg je ook superscherpe close-ups en mooie portretfoto’s. Fotografeer je veel met je iPhone, dan is de iPhone 8 Plus zeker een aanrader.

iPhone 8 versus iPhone X: écht een wereld van verschil
Tot zover de verschillen en overeenkomsten tussen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Die zijn er dus wel degelijk. Toch vallen deze verschillen in het niet als je de iPhone 8 en iPhone 8 Plus met de iPhone X vergelijkt. Deze smartphone heeft namelijk een compleet vernieuwd ontwerp met zeer dunne randen.

Het scherm is met 5,8 inch een stuk groter en dit display heeft een hogere schermresolutie. Verder heeft de iPhone X iets dat geen enkele andere telefoon heeft. Dit is Face ID: gezichtsherkenning waarmee je de telefoon kunt ontgrendelen.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden