Banner fotowedstrijd scheurkalender

Stille nacht?

De in de bètaversie al in oktober gesignaleerde Vakantie-modus is nog steeds niet aanwezig in WhatsApp, maar je kunt natuurlijk wel de feestdagen rustiger doorbrengen door de stille modus te gebruiken. Hoe zet je die aan?

Hij is al een tijd beschikbaar, maar lang niet iedereen weet ‘m te vinden: de stille modus in WhatsApp. Je kunt de stille modus voor gewone één-op-één chats gebruiken, maar ook specifiek voor groepen. Je kunt kiezen om gedurende acht uur, één week of een heel jaar notificaties van een bepaalde persoon of groep uit te zetten.

Android
Je doet dit door wat langer (een seconde of twee) op de naam van de groep of persoon te drukken en dan zie je bovenin het venster een aantal icoontjes, waaronder van een luidspreker met een schuine streep er doorheen. Als je op dat icoon klikt, kun je kiezen welk periode de meldingen moeten uitblijven en kun je bovendien kiezen of je toch nog wel zichtbare meldingen wilt krijgen. Je kunt op dezelfde manier ook de meldingen weer aan zetten.

Overigens kun je met iets meer handelingen ook gewoon standaard meldingen uitzetten. Hiervoor klik je in het beginscherm van WhatsApp op de drie puntjes rechtsboven in je scherm en kies je Instellingen (onderste optie) en vervolgens Meldingen (derde optie). Daar kun je naar hartenlust je meldingen aan- of uitzetten waarbij je onderscheid maakt tussen gewone chats, groepschats en beloproepen.

iPhone
Op een iPhone kan dit alles ook, maar werkt het net iets anders. Voor de stille modus kies je eerst het contact of de groep die je in stille modus wilt zetten en tikt die aan. Dan tik je bovenin de chat de naam van de persoon of groep aan. Nu krijg je de eerdergenoemde opties voor acht uur, een week of een jaar.

Ook WhatsApp helemaal op stil zetten werkt bij een iPhone anders. Hiervoor ga je naar de Instellingen van je iPhone, kies je Berichtgeving en kies je vervolgens WhatsApp. Hier kun je alle meldingen aan- of uitzetten of aanpassen naar wens.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden