Waarom een gietvloer de beste keuze is voor je game- of computerruimte

Deel dit artikel

,

Als je veel achter je computer zit, is een comfortabele en functionele ruimte enorm belangrijk. Het maakt niet uit of je nu een fervente gamer of voor je werk vele uurtjes doorbrengt achter je scherm. Het is voor je comfort en gezondheid belangrijk om een ergonomisch verantwoorde ruimte in te richten die schoon en stofvrij is. Dat laatste is ook van belang voor het behoud van je apparatuur. Maar ook de vloer is een hele belangrijke factor, terwijl we die nogal eens over het hoofd zien. In dit artikel laten we zien waarom een gietvloer bovenaan je lijstje zou moeten staan om een ‘kantoor’ te creëren waar je optimaal functioneert. Kijk maar mee.

Waar moet een ergonomisch verantwoorde ruimte aan voldoen?
Allereerst is het belangrijk om een goed bureau met voldoende ruimte te hebben. Een stoel die goed zit en voldoende ondersteuning biedt is ook onmisbaar. Bovendien moeten deze twee perfect op elkaar afgestemd zijn of kunnen worden. Verlichting is ook een essentieel item. Te fel licht veroorzaakt hoofdpijn, maar als je scherm onderbelicht is, krijg je hetzelfde effect. Probeer even uit wat voor jou het beste werkt en voelt. Lucht verder de kamer dagelijks minstens een kwartier en houd de ruimte schoon en opgeruimd. Verder is het voor je productiviteit ook heel belangrijk dat de kamer de juiste temperatuur heeft. Welke temperatuur is per persoon verschillend, maar ligt tussen de 18 en 21 graden. In ieder geval niet warmer, dan word je suf en slaperig. Als je aan deze punten voldoet, creëer je een ruimte die ergonomisch verantwoord is en waar je lang en geconcentreerd kunt werken.

1. Naadloos en strak ontwerp
Een gietvloer van de beste kwaliteit heeft een naadloos en strak ontwerp, waardoor het perfect past bij de moderne uitstraling die veel gamers en tech liefhebbers willen creëren in hun ruimtes. Met zijn gladde afwerking zorgt een gietvloer voor een minimalistische look die perfect past bij hightech apparatuur. Maar zo’n gladde vloer zorgt er ook voor dat je makkelijk met je stoel manoeuvreert en heen en weer ‘rijdt’ tussen de verschillende items in je computerruimte.

2. Duurzaamheid en slijtvastheid
Als het gaat om gaming- of computerruimtes, is duurzaamheid essentieel. Je verblijft er immers heel wat uurtjes en je bureaustoel vormt dan een flinke belasting voor de vloer. Slijtvastheid is daarom een eerste vereiste. In vergelijking met andere soorten vloerbedekking steken gietvloeren buitengewoon duurzaam en slijtvast, waardoor ze bestand zijn tegen intensief gebruik en lang meegaan zonder problemen.

3. Geluidsabsorptie
Een ander belangrijk aspect van een game- of computerruimte is geluidsabsorptie. Gietvloeren hebben van nature uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen, waardoor ze het ideale type vloer zijn voor ruimtes waarin je met luidruchtige apparatuur werkt of speelt. Dit betekent dat je minder last hebt van echo’s en andere vervelende geluiden die de ervaring kunnen verstoren.

4. Eenvoudig schoon te maken en onderhouden
Als tech-liefhebber weet je als geen ander hoe belangrijk het is om een schone en georganiseerde ruimte te hebben. Met een gietvloer hoef je je geen zorgen te maken over moeilijk te verwijderen vlekken en je haalt gewoon even de stofzuiger door de kamer en het is weer schoon. Een stofarme omgeving is beter voor je apparatuur én je longen. Poetsen is bovendien waarschijnlijk niet je hobby, dus dat is dan ook meteen mooi geregeld, want veel tijd kost schoonmaken je dus niet.

5. Comfortabel en ergonomisch
Lange uren achter de computer doorbrengen kan belastend zijn voor je lichaam, vooral als je geen comfortabele vloer hebt om op te staan. Gietvloeren bieden een stevige, maar toch veerkrachtige ondergrond die je gewrichten ontlast en vermoeidheid tegengaat. Hierdoor kun je langer genieten van gamen of werken zonder ongemak. Met je game- of computerstoel kun je, zoals we hierboven al meldden, makkelijk over het oppervlak bewegen.

6. Veelzijdigheid in design
Gietvloeren zijn strak en minimalistisch, maar dit betekent niet dat er geen mogelijkheden zijn om je eigen stempel op de ruimte te drukken. Deze vloeren zijn stijlvol en verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor je kunt kiezen voor een design dat perfect bij jouw stijl past.

Een gietvloer is zonder twijfel de beste keuze voor je game- of computerruimte. Met zijn naadloze ontwerp, duurzaamheid, geluidsabsorptie, eenvoudige schoonmaak en onderhoud, comfortabele eigenschappen en veelzijdigheid in design, biedt een gietvloer alles wat je nodig hebt voor een optimale gaming- of werkervaring. Dus als je op zoek bent naar de perfecte vloer voor jouw game- of computerruimte, overweeg dan zeker een gietvloer als de ultieme keuze.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief'

'Abonneer je nu op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden